skip to Main Content
Europese UEFA Supercup tussen Real madrid en Atlético Madrid
Devianart

Europese UEFA Supercup tussen Real madrid en Atlético Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Europese UEFA Supercup tussen Real madrid en Atlético Madrid

Devianart

VOETBAL – Deze woensdag 15 augustus wordt om 21 uur de 43e editie van de UEFA Super Cup 2018 gespeeld. Real Madrid, winnaar van de UEFA Champions League 2017/18, zal het opnemen tegen stadsrivaal Atlético Madrid, winnaar van de UEFA Europa League 2017/18. De wedstrijd zal gespeeld worden in de A. Le Coq Arena in Tallinn, hoofdstad van Estland.

Nadat FC Barcelona afgelopen zondag de Spaanse Supercup op naam wist te schrijven door te winnen van Sevilla is het nu de beurt aan de stadsrivalen Real Madrid en Atlético Madrid in hun strijd voor de Europese ofwel UEFA Supercup.

Champions League winnaar Real Madrid is wat deze titel betreft de titelverdediger en wist de UEFA Supercup ook al in 2017 te winnen van Manchester United. Real Madrid won deze titel echter ook in 2016 (van Sevilla), 2014 (van Sevilla) en 2002 (van Feyenoord).

Europa League winnaar Atlético Madrid wist de UEFA Supercup in 2012 te winnen (van Chelsea) en in 2010 (van Internazionale).

FC Barcelona staat samen met AC Milan aan kop wat betreft gewonnen UEFA Supercup finales met 5 gevolgd door Real Madrid met 4 gewonnen finale wedstrijden, Liverpool en Ajax met 3 finales en dan Juventus, Anderlecht, Valencia en Atñletico Madrid met 2 gewonnen finales.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken