skip to Main Content
Stierenvechter houdt hongerstaking in Madrid
El Confidencial

Stierenvechter houdt hongerstaking in Madrid

MADRID -Stierenvechter Luis Gerpe is boos en daarom heeft hij alweer 8 dagen geleden besloten voor de stierenvechtersarena Plaza de Las Ventas in Madrid een hongerstaking te beginnen. Luis is boos want ze laten hem niet aantreden in een van Spanje’s beroemdste en drukstbezochte arena’s. ‘Of ze geven mij een datum of ik ga naar het ziekenhuis’ aldus de torero uit Toledo.

Luis Gerpe wil in het midden van de Plaza de Las Ventas tegenover een 500 kilo stier staan en heeft daar alles voor over. Maar de organisatie van deze traditionele ‘festiviteiten’ Plaza 1 roept de torero niet op en dus is hij overgegaan tot actie. En dat doet hij door middel van een hongerstaking.

Al acht dagen heeft Luis niets gegeten terwijl hij slaapt als een zwerver naast de Puerta Grande ofwel de grote poort van de stierenvechtersarena waar toeristen foto’s van hem maken. 

De kans is echter dat de stierenvechter dat of nog wel enige tijd zal moeten doen of dat hij zijn actie zonder succes eerder afbreekt want het bedrijf dat de organisatie voor rekening neemt van de Plaza de las Ventas zegt niet toe te geven aan enige vorm van chantage.

Luis Gerpe is niet de eerste stierenvechter die een hongerstaking houdt want dat gebeurde ook al eens in 2017 door Javier Velázquez die ook in Madrid actie voerde en uiteindelijk wel in de arena stond maar zijn gevecht met de stier op een fiasco uitliep. De stierenvechter Cristian Pérez staakte al eens in Albacete en Jesús Álvarez in Sevilla.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
  1. wij gaan elk jaar naar Madrid want onze zoon woont vlak bij deze arena ,een mooi imposant gebouw mooie foto gemaakt bij een stier op het voorplein maar om naar dit spektekel te kijken vind ik barbaars laat de stieren zulke personen eens op hun horens nemen ,dan weet zo,n persoon wat deze dieren voelen deze laffe sport voorgoed uit de voegen halen opruimen voorgoed

  2. Alle torero’s lijden aan bewustzijnsvernauwing. Ze moeten verplicht worden om af te kicken van het wrede verlangen om stieren te martelen en dood te steken.

  3. Wat een sukkeltje zeg. Zielig figuur. En dat alleen om een stier te vermoorden. Bah bah. Veel plezier straks in het ziekenhuis, je verdient niet beter.

  4. Vooral NIET zijn zin geven en zeker geen medische zorg verlenen op kosten van de samenleving! Dit is eigen keuze en kinderachtig gedrag, dus lekker laten rotten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken