menu: rubrieken, zoeken & meer

Duitsland raadt reizen naar het Spaanse vasteland en de Balearen af

Duitsland raadt reizen naar het Spaanse vasteland en de Balearen af
Beeld: 123rf

Duitsland raadt reizen naar het Spaanse vasteland en de Balearen af

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Duitsland heeft op vrijdag de genadeklap gegeven voor het toerisme op met name de Balearen eilanden want het Duitse Auswärtige Amt raadt het reizen naar praktisch heel Spanje af met uitzondering van de Canarische Eilanden. Reizigers uit Spanje die Duitsland binnenkomen moeten afhankelijk van de federale staat (Land) 14 dagen in quarantaine of totdat de uitslag van de verplichte PCR-test binnen is.

Op vrijdag 14 augustus plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen. Onnodige toeristische reizen naar het Spaanse vasteland inclusief de Balearen eilanden worden ontmoedigd vanwege het hoge aantal positief geteste personen en lokale corona-maatregelen. Alleen de Canarische Eilanden worden nog als ‘veilig’ gezien.

Personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht kunnen in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land).

Alle personen die sinds 8 augustus terugkeren naar Duitsland uit ‘risicogebieden ’ moeten 48 uur voordat ze reizen of binnen 48 uur na aankomst in Duitsland een PCR-test laten doen. Afhankelijk van de uitslag van deze COVID-test wordt beslist of iemand in quarantaine moet of niet. Totdat de uitslag bekend is moet men in thuisquarantaine. Doet men dat niet dan kan men een boete krijgen tot 25.000 euro.

Volgens de Nederlandse Ambassade in Madrid hoeven Nederlanders (en we nemen aan Belgen) als zij via Duitsland terugreizen naar eigen land niet aan deze eisen te voldoen. Tekst op Facebook: ‘Voor nu lijken Nederlanders van deze maatregel uitgesloten, mits zij direct doorreizen naar Nederland, zonder tussenstop’.

Als gevolg van deze aanbeveling om niet naar het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden te reizen zijn grote reisorganisaties zoals TUI al begonnen met het weghalen van toeristen in Spanje en worden alle reizen naar Spanje tot tenminste 26 augustus geannuleerd.