skip to Main Content
DNA van honden in Málaga moet Leiden naar eigenaars in het geval van poep op de straat

DNA van honden in Málaga moet Leiden naar eigenaars in het geval van poep op de straat

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

poep2aMÁLAGA – Alle hondeneigenaars van Málaga stad zijn verplicht om het DNA van hun huisdier te laten registreren om zo een databank te creëren van alle honden in de stad. Dit DNA kan later gebruikt worden om de eigenaren van de honden te achterhalen als er poep op straat gevonden wordt waarna een bekeuring kan worden uitgeschreven.

Volgens de Gemeente Málaga wonen er zo’n 80.000 honden in de stad die allemaal hun behoefte moeten doen. Helaas wordt dit niet altijd opgeruimd door de eigenaren en dus heeft de gemeente besloten over te gaan naar het registreren van het DNA van de honden.

Dit is voor alle hondeneigenaren verplicht en heeft een kostprijs van 25 euro en kan gedaan worden in de dierenklinieken in de stad. De eigenaren van de honden hebben 12 maanden de tijd om het DNA van hun hond te laten registreren waarop men een bewijs krijgt wat meegedragen moet worden. Mocht de politie iemand aanhouden met een hond en geen bewijs van DNA test vinden, dan kan tevens een bekeuring worden uitgeschreven.

Mocht er poep gevonden worden dan kan de gemeente overgaan om een DNA monster te nemen en deze te vergelijken met de honden in de databank. Wordt zo de hond gevonden dan weet men ook de eigenaar en zal deze een boete krijgen met daar bovenop ook de kostprijs van de DNA analyse van rond de 18 euro. De boetes kunnen oplopen tot 500 euro mocht de poep gevonden worden op straat, in een park of in de gemeentelijke tuinen.

De afgelopen vijf jaar kregen 1.422 hondeneigenaren een boete vanwege het niet opruimen van de poep van hun huisdier. In 2015 is dat aantal nu opgelopen tot 304 bekeuringen met en gemiddelde bekeuring van 166 euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken