skip to Main Content
Politieboten vertrekken uit haven van Barcelona op weg naar Tarragona en agenten naar de Costa Brava

Politieboten vertrekken uit haven van Barcelona op weg naar Tarragona en agenten naar de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een van de speciaal ingehuurde ferrys waarop duizenden agenten van de Guardia Civil en Policia Nacional verbleven wordt niet langer meer gebruikt als slaapplaats voor de agenten die naar Catalonië zijn gestuurd als ondersteuning in het Catalonië conflict. Dat het “piolin” schip vertrekt wil echter niet zeggen dat de agenten weggaan uit Catalonië want deze worden nu ondergebracht in hotels aan de Costa Brava.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde rond 20 september drie ingehuurde ferries naar de havens van Barcelona en Tarragona waarop duizenden politieagenten van de naar Catalonië gestuurde Guardia Civil en Policia Nacional moesten wonen gedurende hun verblijf in de autonome deelstaat. Twee van deze ferries werd in de haven van Barcelona aangemeerd terwijl een ferry naar de haven van Tarragona werd gevaren. De bedoeling was ook dat er een ferry aan de Costa Brava aangemeerd zou worden maar dat ging vanwege protesten niet door.

Met name een van de ferries die in Barcelona kwam te liggen werd bekritiseerd en was al snel het onderwerp van gesprek vanwege het humoristische uiterlijk. De grootste ferry in de Catalaanse hoofdstad heeft de naam Moby Dada en heeft aan de buitenkant de afbeeldingen staan van Warner Brothers tekenfilm figuren. Het duurde dus ook niet lang of de boot werd gekscherend “Barco Piolin” genoemd vanwege de grote gele Tweety aan de zijkant.

Voor de politieagenten is dat echter niet het ergste probleem maar is dat wel de huisvesting, de kleine kamers, weinig bewegingsvrijheid en het slechte eten aan boord van de ferries. Er werd met name geklaagd over de situatie aan boord van de Tweety boot in de haven van Barcelona. In de haven van Barcelona kwam ook de kleinere Rhapsody te liggen en de Azzurra in de haven van Tarragona.

De problematische Tweety boot wordt nu dus weggehaald uit de haven van Barcelona en de kleinere Rhapsody wordt naar Tarragona gevaren waar deze ferry naast de Azzurra komt te liggen. De agenten van de Tweety boot zullen nu ondergebracht gaan worden in hotels aan de Costa Brava, provincie Girona. De vraag is of dat maar goed gaat want in het begin van oktober zorgde het verblijf van de politieagenten in verschillende kustplaatsen voor opstootjes en protesten op straat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. van de boot naar een hotel, dit is een hele verbetering…
    de kostprijs is ook al geen probleem…
    ze kopen toch geen Catalaanse producten?
    of misschien slechte koks aan boord?
    hoop dat alles in orde komt voor die sukkelaars

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken