skip to Main Content

Internationaal Monetair Fonds op routinemissie naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal maandag een bezoek brengen aan Spanje. Een Spaanse overheidsfunctionaris zei zondag dat het IMF bij de centrale bank, het ministerie van Economische Zaken en enkele grote Spaanse banken langs zal gaan.

Spanje is een van de zwakke broeders van de eurozone vanwege een vastgoedcrisis en hoge werkloosheid. Op de financiële markten bestaat de angst dat de Spaanse overheid op een gegeven moment in de betalingsproblemen zal komen en net als Griekenland en Ierland en wellicht Portugal om noodleningen van het IMF en andere Europese landen zal moeten vragen.

Het Spaanse ministerie van Economische Zaken zei zondag echter dat er niets bijzonders aan de hand is met de missie van het IMF. Het zou gaan om een routinebezoek dat het IMF ook aan andere landen brengt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend