Nieuwe corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden

Nieuwe corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Nog geen week nadat op 11 januari nieuwe corona-maatregelen van kracht werden op de Canarische Eilanden, heeft de regionale overheid op zaterdag alweer bekend gemaakt dat nieuwe maatregelen komen voor diverse eilanden. Het gaat daarbij met name om het eiland Gran Canaria dat naar niveau 3 gaat en het eiland Tenerife dat van niveau 3 naar 2 gaat.

Op de Canarische Eilanden hanteert met een stoplicht-systeem met verschillende niveaus om aan te geven hoe de situatie is en welke maatregelen er gelden. Het gaat om een rood stoplicht (nivel de alerta 3); een geel stoplicht (nivel de alerta 2) en een groen stoplicht (nivel de alerta 1).

Rood stoplicht
Deze week hebben Lanzarote en La Graciosa een rood stoplicht gekregen tot 28 januari. Op zaterdag 16 januari heeft men besloten ook het eiland Gran Canaria een rood stoplicht te geven vanaf maandag 18 januari.

Geel stoplicht
De eilanden Fuerteventura en Tenerife zijn de enige Canarische Eilanden die een geel stoplicht hebben. Deze zijn geldig tot 28 januari.

Groen stoplicht
De eilanden la Palma, La Gomera en El Hierro hebben een groen stoplicht tot 28 januari.

Gran Canaria en Lanzarote

De eilanden Gran Canaria en Lanzarote hebben te maken met de maatregelen die horen bij een rood stoplicht of niveau 3.

Er geldt een eiland-lockdown wat wil zeggen dat gedurende tenminste 14 dagen niemand de eilanden mag binnenkomen en/of verlaten. Net zoals eerder bij Terenife geldt dat reizigers die kunnen aantonen dat ze een teoeristische accomodatie hebben geboekt wel kunnen reizen.

Er geldt een avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur 

Alle bars en restaurants moeten binnen gesloten zijn behalve als dat bedoeld is om afhaalmaaltijden op te halen. De terrassen mogen openblijven maar met een capaciteit van 50% en met de gebruikelijke social distance tussen de tafels/stoelen. Aan de tafels mogen maximaal 4 personen zitten.

In de winkelcentra geldt vanaf vrijdag een capaciteit per verdieping van 33% en de parkeerplaatsen mogen maar voor 50% bezet zijn.

Tenerife

Het eiland Tenerife daarentegen gaat van niveau 3 naar niveau 2 ofwel stoplicht geel waardoor de avondklok van 22.00 naar 23.00 tot 6.00 uur gaat vanaf maandag 18 januari.

Stoplicht geel (niveau 2) betekent ook dat de eiland-lockdown voor Tenerife voorbij is en de inwoners weer van en naar het eiland mogen reizen.

Op Tenerife mogen de bars en restaurants vanaf maandag 18 januari ook weer binnen opengaan maar wel met een beperkte capaciteit en altijd met maximaal 4 personen aan tafel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.