skip to Main Content
De perfecte van maïs gemaakte schoenen voor veganisten komen uit Elche

De perfecte van maïs gemaakte schoenen voor veganisten komen uit Elche

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De in Elche gelegen schoenenfabriek Slowwalk heeft een speciale schoenenlijn uitgebracht die voor een groot deel van mais gemaakt zijn. Het zijn dus in principe de ideale schoenen voor veganisten die liever geen leer etc. willen dragen en voor ecologisch ingestelde personen die aan het milieu denken. Volgens de makers van deze nieuwe en unieke schoenen zorgt het gebruikte natuurlijke materiaal ervoor dat de schoenen waterbestendig zijn en gebruikt kunnen worden in alle landen, ook daar waar het veel regent en kouder is.

De schoenen zijn gemaakt van dat deel van mais wat niet voor de consumptie bestemd is maar hard genoeg om voor het schoeisel te gebruiken. De schoenen van Slowwalk zijn gemaakt van plantaardig en organisch materiaal en zijn compleet vrij van dierlijke componenten. Het mais wordt gebruikt om samen met gerecyclede synthetische polyurethaan een materiaal te maken wat gebruikt kan worden voor schoenen of tassen en andere producten.

Daarnaast is het proces van het maken van de schoenen zo bedacht dat het een lage impact heeft op het milieu en worden de schoenen met de hand gemaakt om zo het energieverbruik te verminderen waardoor de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) verminderd wordt. Ook worden door het handmatige productieproces meer banen gecreëerd, iets wat natuurlijk altijd goed is.

De wintercollectie van deze innovatieve collectie “calzado vegano” schoenen heeft de naam “Morvi” gekregen en bestaat uit exclusieve en gelimiteerde damesmodellen met exotische bohemien geïnspireerde caleidoscopische prints, Indiase mandala’s, figuren van de Riviera Maya, totems en inheemse Amerikaanse veren. Daarnaast zijn er diverse modellen voor mannen. De schoenen hebben prijzen tussen de 50 en 70 euro.

Dit nieuwe materiaal met mais heeft de toegevoegde eigenschap dat het schoeisel, in tegenstelling tot hennep of katoen, waterbestendig is en dus in elk land gebruikt kan worden. Het ontworpen model bevat een rubberen buitenzool gemaakt van gerecyclede natuurlijke latex verkregen uit rubber, die behalve duurzaam ook comfortabel is vanwege zijn flexibiliteit, een schokabsorberend vermogen en anatomisch ontwerp heeft, terwijl op dezelfde manier de koorden elastisch zijn, zonder noodzaak om ze vast te maken.

Op dit moment zijn er slechts 600 schoenen gemaakt van deze nieuwe collectie. Ze zijn pas sinds enkele weken te koop op deze website en de bedenkers geven toe dat het storm loopt en men nu al bezig is met het maken van nieuwe schoenen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken