skip to Main Content
Het is nog niet officieel maar het lijkt erop dat de nieuwe Seat SUV de naam Tarraco krijgt

Het is nog niet officieel maar het lijkt erop dat de nieuwe Seat SUV de naam Tarraco krijgt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Officieel heeft automaker Seat de nieuwe naam van de nieuwe grote SUV nog niet bekend gemaakt maar het Duitse magazine Auto Motor und Sport weet het zeker, de nieuwe naam zal Tarraco zijn. Tarraco is de Romeinse naam voor de Catalaanse stad Tarragona en deze naam was een van de finalisten van de #SeatbuscaNombre actie waar gezocht werd naar een geschikte naam voor dit nieuwe automodel.

In juni 2017 begon Seat met de zoektocht naar een naam voor een nieuwe SUV model auto die later dit jaar uitgebracht moet worden. Meer dan 130.000 personen uit 106 landen hebben meegedaan aan de zoektocht waarbij men een geschikte naam kon opgeven. Uiteindelijk bleven er negen finalisten over: Abrera, Alborán, Arán, Aranda, Ávila, Donosti, Tarifa, Tarraco en Teide.

Een van de kanshebbers is de naam Tarraco wat de Romeinse benaming is voor de Catalaanse stad Tarragona. In oktober of november zou de winnaar bekend worden gemaakt maar dat was midden in de Catalaanse crisis waarbij het de automaker geen goed idee leek om de nieuwe naam bekend te maken. Blijkbaar vindt Seat, die de grootste fabriek in de Catalaanse stad Martorell heeft staan, dat de situatie nu beter is in Catalonië of in ieder geval stabieler.

Seat heeft ten tijde van de Catalaanse problematiek gedacht dat het merendeel van de Spanjaarden en waarschijnlijk ook Europeanen geen nieuwe terreinwagen zouden kopen met een Catalaanse naam (ook al is Tarraco Romeins en niet echt Catalaans/Spaans). Seat vreesde voor een boycot van deze nieuwe SUV maar het lijkt erop dat die angst nu verdwenen is bij de autofabrikant.

Volgens het Duitse magazine heeft de naam Tarraco in totaal 10.130 stemmen gekregen wat de meeste stemmen van alle namen was. De Nieuwe Seat Tarraco wordt alweer het derde SUV model, na de Seat Arna en Seat Ateca, met plaats voor 7 personen. De auto zal volgens Autopista.es eind dit jaar op de Spaanse markt te koop zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by