skip to Main Content
Staatsschuld van Spanje is nog nooit zo hoog geweest

Staatsschuld van Spanje is nog nooit zo hoog geweest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

staatsschuld1MADRID – De Spaanse economie mag volgens de politici dan wel in een lift zitten, de uitgaven van de Spaanse regering zijn het afgelopen jaar alleen maar toegenomen. Op het einde van 2014 was de staatsschuld van Spanje opgelopen naar 1.000 miljard euro, een recordniveau. De schuld komt neer op 97,7% van het Spaanse bruto binnenlands product (bbp).

De Spaanse Bank maakte vrijdag bekend dat de staatsschuld van Spanje aan het einde van vorig jaar opgelopen was naar een nieuw recordniveau van meer dan 1.000 miljard euro. Daarmee komt de schuld overeen met 97,7% van het bbp tegen 92,1% een jaar eerder.

De Spaanse Bank denkt daarnaast dat de schuld dit jaar zal stijgen tot 100,3% van het bbp, een absoluut record. Voor het uitbreken van de economische crisis in 2008 lag de Spaanse staatsschuld nog op circa 36% van het bbp. De Europese begrotingsregels stellen dat de schuld van een lidstaat niet meer dan 60 procent van het bbp mag zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken