skip to Main Content
Toys ‘R’ Us onderzoekt na faillissement de verkoop van 53 winkels in Spanje

Toys ‘R’ Us onderzoekt na faillissement de verkoop van 53 winkels in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze week werd bekend dat de Amerikaanse speelgoedketen Toys ‘R’ Us definitief gaat sluiten. Dat nieuws zorgde niet alleen in landen als de Verenigde Staten en Groot Brittannië voor veel onrust onder de werknemers maar ook in Spanje waar de keten 53 winkels heeft en waar 1.600 mensen werken. Nu is bekend dat de speelgoedketen wellicht niet zal sluiten in Spanje maar de winkels zal verkopen. De toekomst is echter onzeker.

Wereldwijd heeft Toys ‘R’ Us 1.600 winkels die verdeeld zijn over 38 landen waar meer dan 60.000 mensen werken. In Spanje zijn 53 winkels te vinden waar ongeveer 1.600 mensen werkzaam zijn. In september vorig jaar moest de speelgoedketen al een faillisement aanvragen en ging alles daarna gewoon door en werden ook de medewerkers in Spanje gewoon doorbetaald. Op dat moment vreesde men al het ergste maar er was hoop dat er een herstructurering zou plaatsvinden maar dat is niet gelukt.

Toys ‘R’ Us heeft voorlopig aangegeven dat het bedrijf stopt met de winkels in Canada, Azië en Centraal Europa inclusief Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In de Verenigde Staten en landen als Portugal en ook Spanje wordt gekeken of er geschikte kopers gevonden worden voor de winkels.

De eerste Toys ‘R’ Us winkel werd in Spanje geopend in 1991 in de gemeente Sant Quirze del Vallès in de provincie Barcelona. 20 jaar later in 2011 begon men in Spanje ook met de verkoop via internet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken