skip to Main Content
Bommelding in wolkenkrabber Nederlandse ambassade in Madrid (UPDATE)
Wikimedia

Bommelding in wolkenkrabber Nederlandse ambassade in Madrid (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De brandweer heeft samen met de politie de Torre Espacio ontruimd, een van de vier wolkenkrabbers die aan de Paseo de la Castellana in de Spaanse hoofdstad te vinden zijn ontruimd vanwege een bommelding. In de Torre Espacio bevinden zich diverse kantoren zoals OHL en British American Tobacco maar ook ambassades zoals die van Australië, Groot Brittannië, Canada en Nederland.

De Torre Espacio is 235 meter hoog en telt 56 verdiepingen en staat in het gebied Cuatro Torres Business Area (CTBA). Normaal gesproken werken er zo’n 2.000 mensen in deze wolkenkrabber maar vanwege de Semana Santa Paasweek waren er op het moment van de bommelding tussen de 600 en 800 personen aanwezig.

De bommelding kwam rond 12 uur dinsdagmiddag binnen bij de Ambassade van Australië waarna meteen het gebruikelijke protocol gestart werd. Volgens getuigen waren alle in de Torre Espacio aanwezige mensen in 25 minuten buiten op straat en was er geen sprake van paniek tijdens de evacuatie.

De Nederlandse Ambassade bevindt zich in deze toren op verdieping 36 en is net zoals de andere ambassades en kantoren ontruimd. Op Twitter heeft de Ambassadeur Matthijs van Bonzel aangegeven dat de Nederlandse Ambassade gesloten is en telefonisch niet bereikbaar is. Voor vragen kan gebeld worden naar een Nederlands nummer.

Op het moment van schrijven is de politie nog bezig met het onderzoeken van de wolkenkrabber.

UPDATE: De politie weet inmiddels dat het om een vals alarm gaat maar men onderzoekt met honden het 56 verdiepingen hoge gebouw. Daarnaast is men op zoek naar de persoon die de bommelding gedaan heeft.

Op dit moment mogen alle evacuees weer terug naar binnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat een ontsiering deze hoge ondingen. En gevaarlijk bovendien. Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die hier naar binnen / naar boven gaan. Kijk naar 9/11. Een nachtmerrie die je niet mee wilt maken. Nog even dan kijk je in de cockpit van een voorbijgaand vliegtuig. Rare wereld. Alles op een kluitje is niet de oplossing. Ruimte zat in Spanje er is grote behoefte aan uitbreiding in het binnenland. Niet te volgen. Spookdorpen / leegloop. Zulke gebouwen zijn en blijven gevaarlijk.

  2. Blijft altijd een heftige ervaring! Wil het ambassade personeel vanaf deze plek sterkte wensen! Heb daar recent mijn nieuwe paspoort moeten bemachtigen! Weet derhalve dat in deze “
    toren “ niet alléén de Nederlandse ambassade zit! Geef de Nederlandse overheid in overweging om voldoende geld te reserveren voor een “ volwaardige “ ambassade! Desnoods met beveiliging van de daarvoor opgeleide Nederlandse eenheden!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken