skip to Main Content
El Corte Inglés komt dichterbij Amazon wat betreft internet verkopen in Spanje

El Corte Inglés komt dichterbij Amazon wat betreft internet verkopen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Amazon blijft de grootste internet verkoper maar het Spaanse warenhuis El Corte Inglés is met een goede inhaal strijd bezig. Van de 11.6 miljard euro die werd omgezet met internet verkopen in 2016 ging 871 miljoen euro naar Amazon terwijl El Corte Inglés een omzet had van 651 miljoen euro. Op de derde plaats met 371 miljoen euro staat de online winkel van Zara gevolgd door de 271 miljoen euro van het Spaanse PC Componentes en de 176 miljoen euro van het franse Vente-Privée.com.

Amazon

Het Amerikaanse online warenhuis is en blijft de grootste in Spanje met een omzet van 871 miljoen euro in 2016. Amazon is niet alleen in Spanje de grootste maar ook in Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië. De omzetten van Amazon in Groot Brittannië (6,3 miljard), Duitsland (9,5 miljard), Frankrijk (2,8 miljard) en Italië (1 miljard) zijn niet te vergelijken met die van Spanje. Amazon arriveerde echter pas zes jaar geleden in Spanje terwijl het online warenhuis al veel eerder aanwezig was in de eerder genoemde landen.

El Corte Inglés

Voor de El Corte Inglés is het online verkopen (651 miljoen) nog slechts een klein deel van de 15 miljard omzet die ze maken per jaar maar het wordt wel steeds belangrijker voor ze. Sinds 2015 is het Spaanse warenhuis bezig met een online offensief en hebben ze de winkel compleet vernieuwd, hebben ze meer aanbod en is de levering van de artikelen sterk verbeterd en veel sneller geworden.

Overige winkels

Het online verkopen is niet alleen voor de eerder genoemde Amazon en el Corte Inglés belangrijk maar ook voor andere bedrijven zoals Zara die op de derde plaats staat wat betreft de omzet van 371 miljoen euro in 2016. Na de Zara kledingwinkel komt de computerspeciaalzaak uit Murcia, die overigens alleen op internet te vinden is, PC Componentes met een omzet van 271 miljoen euro. Deze speciaalzaak wordt gevolgd door het Franse Vente-Privée met een omzet van 176 miljoen euro en het Duitse Media Markt met een omzet van 139 miljoen euro, goed voor een zesde plaats in Spanje.

Artikelen

In Spanje wordt steeds meer via het internet gekocht waarbij diverse artikelen of categorieën speciaal interessant zijn. Mode en kleding staan op ruime afstand op de eerste plaats in Spanje waarbij Zalando bovenaan staat gevolgd door andere bedrijven zoals het Franse vente-Privée en natuurlijk Zara en El Corte Inglés. Als tweede wordt elektronica het meeste gekocht via internet met als koplopers Amazon, gevolgd door El Corte Inglés en Media Markt.

Sport en speelgoed staan samen op de derde plaats met als koplopers El Corte Inglés en Amazon terwijl bij de meubels en huishoudelijke elektronische apparatuur op de vierde plaats staan met winkels als El Corte Inglés, Amazon en ook steeds meer Ikea, al staat voor het Zweedse meubelconcern het online verkopen nog enorm in de kinderschoenen. Dan als vijfde staat de supermarkt op de lijst waarbij Amazon steeds groter begint te worden en ook El Corte Inglés grote omzetten boekt. Mercadona is echter nog steeds de grootste supermarkt op internet al is hun website sterk verouderd maar wordt deze binnenkort vernieuwd.

Koop jij wel eens wat online in Spanje en waar doe je dat dan? Wat zijn je ervaringen?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wij kopen veel via Amazon.uk maar helaas komt het steeds vaker voor dat zij niet naar Spanje leveren dus op Amazon.es aangewezen. Alleen ZO irritant dat je niets in het engels kunt doen en zeker met betalen en levering.
    Dus maar iets anders gaan proberen.

  2. Waar ik woon is er niet veel aanbod, dus koop ik vrijwel alles, behalve voedsel, bij amazon.es maar ook amazon.de en amazon.fr. Soms zijn dingen goedkoper bij een buitenlandse vestiging van amazon, inclusief port kosten.

    Allemaal zeer makkelijk en tijdsparend, behalve de soms zeer irritante transportfirma’s: geen contact nummer, geen verwittiging via e-mail, niet in staat om een meer gedetailleerde leveringsperiode te laten weten dan ‘ergens op die datum’. De beste is nog ‘Correos’: die komt elke dag op hetzelfde uur en je kan ook laten leveren bij het dichtstbijzijnde postkantoor. Spijtig genoeg kan je bij amazon niet opgeven welke transportfirma je wenst te gebruiken (wel of je op een afhaalpunt wil laten leveren).

    Bedankt voor het interessante artikel. El Corte Inglés moet ik eens bekijken.

    1. Zo zie je maar weer. Correos of correos express werkt bij ons weer het slechtste en seur, mrw, dhl weer erg goed. Het ligt er dus heel erg aan waar je woont

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken