skip to Main Content
Bijna 25 procent van de Nederlandse vakantiegangers kiest voor Spaanse hotels

Bijna 25 procent van de Nederlandse vakantiegangers kiest voor Spaanse hotels

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hotels1MADRID – Volgens een onderzoek van de website Trivago.nl is Spanje deze zomer de populairste bestemming op het gebied van hotelvakanties. Bijna 25% van alle vakantiegangers gaat op vakantie naar het Zuid Europese land waar men dan in een of meerdere hotels verblijft.

Spanje is wat betreft hotelvakanties verreweg het populairste land onder de Nederlandse vakantiegangers. Dat is te lezen in het onderzoek van de website Trivago wat hier als PDF te bekijken is. De top 5 voor Nederlandse vakantiegangers is Spanje met 24,5%, Italië met 14,1%, Griekenland met 5,5%, Frankrijk met 5,2% en Portugal met 4,4%. Het populaire vakantieland Turkije staat met 4,2% op de zesde plaats.

De top 5 landen nemen gezamenlijk ongeveer 54% van de totale hotelvakanties in beslag waardoor zo’n 46% naar vakantiebestemmingen vertrekt die minder voor de hand liggen. Volgens het onderzoek zijn de Nederlanders in Europa het meest divers in het kiezen voor een hotelbestemming voor de zomervakantie. Waar de inwoners van veel andere Europese landen massaal dezelfde landen uitkiezen om daar met z’n allen op een kluitje te zitten, zijn Nederlanders sneller geneigd om zich over meerdere landen te verspreiden en zullen sneller hotels boeken in landen die minder voor de hand liggen.

Inwoners van de vakantiebestemmingen zelf gaan bijna uitsluitend op vakantie in eigen land. In Griekenland boekt bijna 90 procent een hotelvakantie in eigen land. In Spanje is dit 81 procent, in Portugal 72 procent, in Italië 48 procent en ook in Duitsland blijft het eigen land met 21 procent het populairst. In Nederland boekt slechts 2% een hotel in eigen land – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken