skip to Main Content
Politie arresteert 25-jarige jongen die als veroorzaker van bosbrand Valencia wordt gezien

Politie arresteert 25-jarige jongen die als veroorzaker van bosbrand Valencia wordt gezien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand22aVALENCIA – Terwijl de brandweer met man en macht bezig is om de grote bosbrand in de regio Valencia onder controle te krijgen, is de politie ook druk geweest met het zoeken naar de vermoedelijke veroorzaker van deze nieuwe bosbrand. Deze werd gevonden en het gaat waarschijnlijk om een 25-jarige jongen die ervan wordt verdacht takken in brand te hebben gestoken.

De bosbrand ontstond woensdagnacht nabij de plaats Bolbaite in de provincie Valencia en heeft inmiddels al voor problemen gezorgd in de gemeentes Anna, Chella, Sumacàrcer, Estubeny, Sellent en Cotes.

Er zijn meer dan 229 brandweermannen bezig met het bestrijden van de vlammenzee waarbij men ook kan rekeningen op de hulp van 64 voertuigen en diverse blusvliegtuigen- en helikopters. Daarnaast zijn er tientallen militairen die de brandweer helpen met de strijd tegen het vuur.

De harde wind met windstoten van meer dan 40 kilometer per uur maakt het blussen echter niet makkelijk en de bosbrand is nog steeds niet onder controle. Diverse inwoners van de plaats Bolbaite moesten uit voorzorg hun woningen verlaten, iets wat nog niet hoefde te gebeuren in de gemeentes Anna, Chella, Estubeny, Sumacàrcer, Sellent en Cotes in de comarcas van La Canal de Navarrés, La Ribera Alta en La Costera – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken