skip to Main Content
Verboden aan toeristen te verhuren in toekomstige Delfín Tower in Benidorm
Stock

Verboden aan toeristen te verhuren in toekomstige Delfín Tower in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verboden aan toeristen te verhuren in toekomstige Delfín Tower in Benidorm

Stock

BENIDORM – De toekomstige nieuwe eigenaren van de luxe appartementen in de nog te bouwen Delfín Tower in de badplaats Benidorm weten op het moment dat ze het koopcontract tekenen al dat ze hun appartement niet mogen gebruiken voor de toeristische verhuur. Het gaat om de eerste keer dat een verbod voor toeristenverhuur is opgenomen in een koopcontract.

De bouwonderneming wil voorkomen dat de eigenaren die veel geld zullen betalen voor hun luxe appartement oog in oog komen te staan met toeristen die voor korte duur in een ander appartement verblijven. In het koopcontract is een clausule opgenomen waarin gesproken wordt dat appartementen niet voor een periode van minder dan 2 maanden verhuur mogen worden.

De Delfín Tower is een 100 meter hoog gebouw van 22 verdiepingen en 44 appartementen welke in 2020 geheel klaar moet zijn voor gebruik. Onlangs werd nog het duurste appartement ter waarde van 2 miljoen euro verkocht wat al een beetje aangeeft welk soort mensen in deze toren die aan de Playa de Poniente ligt zullen komen te wonen. De appartementen worden verkocht met prijzen tussen de 707.000 euro en 1,5 miljoen euro, zonder parkeerplaats.

Blijkbaar heeft het gebouw ondanks de hoge prijzen succes in de verkoop want 43% van de appartementen zijn reeds verkocht. De Delfín Tower wordt met zijn 100 meter niet het hoogste gebouw van Benidorm en staat in de schaduw van het Hotel Bali van 186 meter en de Torre Lugano van 158 meter hoog. De Delfín Tower moet rond Pasen 2020 klaar zijn voor gebruik.

De statuten van de bewonersvereniging dat er geen appartementen verhuurd mogen worden voor een periode van minder dan 2 maanden kan alleen veranderd worden indien er een meerderheid van stemmen is, iets wat onwaarschijnlijk zal zijn.

Er zijn in Benidorm meerdere bewonersverenigingen die nadenken over soortgelijke anti toeristenverhuur clausules. Het is echter de eerste keer dat zoiets al bij de koopcontracten vermeld wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Een uitgebreider verbod op verhuur heeft als voordeel dat de koopprijzen weer iets om laag kunnen en het nog wat rustiger in de Costa Blanca wordt.

 2. Peperdure appartementen in Benidorm
  En waarom niet?
  Als je dat kan betalen
  Niet iedereen zit graag in een dure villa met zwembad ergens in het achterland
  En vergeet niet Benidorm heeft alles
  Drukte, rust in het achterland ,mooie natuur en faciliteiten bij de hand
  Deze rijke Russen of Chinezen zal je niet veel op het strand tegenkomen, die verkiezen rust en privé op een mooi groot balkon
  En dan nog , of het strand nu vol Nederlanders, Belgen, Spanjaarden en andere buitenlanders zit!!
  En goed idee om het verhuur van kort verblijf te verbieden en dat in de verkoopovereenkomst te zetten
  En er is niks met mensen die geld genoeg hebben om dit te kunnen bekostigen en de keuze laten vallen op Benidorm

 3. Ik vind Benidorm geweldig maar om zoveel geld uit te geven voor een appartement nee dat gaat me iets te ver .
  Er zijn meer prachtige plekken waar je een mooie villa kan kopen met eigen zwembad .

 4. Werd ook wel tijd. Dat ze daar een stokje voor gaan steken particulier verhuur.
  Maar een appartement van 7 ton die kan ja bijna niemand ( toeristen )huren .. ze moeten strenger aanpakken.
  Het rijst gewoon uit de daken. Ieder begint aan B&B en appartementen verhuur

  1. De wet vanuit de EU waar Spanje niet van weten wil, zal zeggen dat je dat niet in een contract mag zetten. Want als ik de eigenaar ben, bepaal ik, en de vereniging van eigenaren kan altijd besluiten dat ze het wel willen verhuren en dan is de bouwer gezien heh.
   Mooi verhaal en mooi storm in een glas water maar het zal niet overeind blijven

   1. leo….ik denk dat de het de PP is man
    Kijk maar uit, ik ben daar 200% zeker van.
    Die zagen daar een man zitten die zijn vrouw voor hem laat werken en die gaf de PP de schuld, dus de PP laat die toren er komen….echt

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken