Regiopremier Valencia spreekt voor het eerst over een mogelijke mondkapjesplicht

Regiopremier Valencia spreekt voor het eerst over een mogelijke mondkapjesplicht
Beeld: Freepik

Regiopremier Valencia spreekt voor het eerst over een mogelijke mondkapjesplicht

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Er is nog niets definitief over beslist maar de regionale premier van de Valencia regio waar ook de provincies Alicante, Castellón en Valencia tot behoren heeft voor het eerst gemeld dat er over gesproken wordt om ook een mondkapjesplicht in te voeren in de regio. Zoals bekend zijn er inmiddels mondkapjesplichten in 7 autonome regio’s en denken vier andere regio’s erover na.

UPDATE: Sinds zaterdag 18 juli geldt ook een mondkapjesplicht in de hele autonome regio Valencia, dus ook aan de Costa Blanca, Costa Azahar en in de populaire kustplaatsen en in de steden Valencia, Alicante en Castellón. Lees HIER meer.

De premier van de Generalitat Valenciana , Ximo Puig, heeft voor het eerst openlijk melding gedaan van een mogelijke – maar op dit moment nog geen afgekondigde – mondkapjesplicht voor de autonome regio Valencia. 

De Valencia regio zou zich met een mondkapjesplicht in het rijtje van Andalusië, Catalonië, Balearen, Aragón, La Rioja, Murcia en Extremadura plaatsen terwijl andere regio’s zoals Cantabrië, Asturië, Navarra en Castilië en León bezig zijn met de voorbereidingen.

De beslissingen over een mogelijke mondkapjesplicht en andere extra corona-maatregelen in de Valencia regio worden de komende dagen genomen. Zoals Ximo Puig weet te melden hebben de acties van enkele onverantwoorde burgers tot gevolg dat iedereen zich moet houden aan strengere regels.

LEESTIP: Voor de duidelijkheid: hier zijn mondkapjes altijd verplicht in Spanje

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.