skip to Main Content
Twee derde van de Spanjaarden hebben een overgewicht

Twee derde van de Spanjaarden hebben een overgewicht

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

overgewicht3aMADRID – Volgens een recente studie hebben twee derde van de Spanjaarden een overgewicht. Zo blijkt dat slechts 36,1% van de Spaanse bevolking tussen de 18 en de 64 jaar een goede conditie heeft en een BMI heeft van minder dan 25 en een ratio van minder dan 0,5 met hun taille-lengte verhouding.

De studie wees ook uit dat de conditie van mannen slechter is dan die van de vrouwen en 80% van de mensen ouder dan 40 jaar staan op het punt om serieuze gezondheidsproblemen te krijgen die in verband staan met hun gewicht.

Wanneer er rekening wordt gehouden met obesitas dan moet 25% van de Spanjaarden er rekening mee houden dat zij een streng dieet zullen moeten volgen.

Ondanks de mythe van het gezonde Spaanse Mediterrane Dieet is het land nu getroffen door hetzelfde snelle, voorbewerkte voedsel waardoor de rest van de wereld is getroffen – (Roger Frans Lauryssen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken