skip to Main Content
Ryanair begint campagne tegen dronken en misdragende passagiers op vluchten naar Spanje

Ryanair begint campagne tegen dronken en misdragende passagiers op vluchten naar Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Ierse low cost vlieger heeft er genoeg van en start een campagne tegen dronken passagiers waarbij zij vooral de aandacht vestigen op de verkoop van drank op de vliegvelden in de duty free winkels, bars en restaurants. Volgens Ryanair ontstaat het probleem van dronken passagiers al voordat de vlucht überhaupt is begonnen en wordt er, in het geval van dronken personen aan boord, geen drank aan hen verkocht. Passagiers zijn echter al dronken genoeg of hebben flessen drank gekocht bij de duty free waardoor er toch problemen ontstaan.

Het komt vaak genoeg voor, en dan met name op vluchten vanuit Groot Brittannië naar onder andere vliegvelden zoals Ibiza, Mallorca, Alicante, Málaga en Barcelona, dat passagiers erg dronken zijn en problemen veroorzaken aan boord. Tussen 2012 en 2016 zijn er volgens Ryanair 600% meer problemen geweest met dronken passagiers Uit Groot Brittannië.

Volgens de vliegmaatschappij ontstaan de problemen met alcohol reeds in het vliegveld, dus niet aan boord van de Ryanair vliegtuigen. Passagiers kunnen zonder problemen lamzat worden in de bars en restaurants in het vlieveld waarbij er blijkbaar geen limiet is en het drankgebruik niet gecontroleerd wordt. Daarnaast kunnen passagiers bij de duty free winkels sterke drank kopen en deze al in het vliegveld of aan boord nuttigen.

Volgens Ryanair is het onterecht dat passagiers dronken mogen worden in het vliegveld waarna de verantwoordelijkheid wordt afgeschoven op de vliegmaatschappijen waarbij ook de veiligheid van het personeel in gevaar komt en er soms vertragingen kunnen ontstaan of vluchten een noodlanding moeten maken als het echt uit de hand loopt.

Ryanair pleit er nu voor dat in de bars en restaurants in de vliegvelden voor 10 uur ‘s-morgens geen alcohol wordt verkocht en dat passagiers niet meer dan twee alcoholhoudende dranken mogen nuttigen voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig. Tegen de verkoop van sterke drank in de duty free winkels is niet veel te doen maar Ryanair ziet wel iets in een maximum aan gekochte drank per boarding pass om het aantal zo te verminderen.

Op diverse vluchten heeft de Ierse low cost vlieger al het nuttigen van eigen in de duty free winkels gekochte drank verboden, zoals van Glasgow-Prestwick en Manchester naar Alicante en Ibiza. Aan boord van veel conflectieve vluchten wordt door Ryanair ook geen alcohol verkocht om zo problemen te voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Ik heb zelf nog nooit met RyanAir gevlogen, maar bij andere maatschappijen is het nuttigen van zelf meegebrachte drank of drank uit de tax-free niet toegestaan aan boord. Bij overtreding volgt een waarschuwing en bij niet opvolgen, een tussenlanding en verwijdering. Dat moet dan toch ook bij RyanAir de standaard worden. Of vliegen ze met te weinig brandstof om een keer een tussenlanding te moeten maken?

  1. ha ha Jan, ook de reportage gezien van gewezen personeel en piloten van Ryanair?
   ik ook en denk dat ze de waarheid spraken als ze het over die brandstof hadden….
   hoe lichter het vliegtuig hoe goedkoper is hun/zijn leuze toch’
   groot gelijk over de standaard bij enkele andere maatschappijen

 2. Dronken mensen een blaastest laten doen voordat ze het vliegtuig in gaan, en weigeren als ze te veel op hebben. En een verbod op sterke drank drinken in het vliegtuig!

 3. Is het niet raar dat je tijdens de vlucht uitgebreide veiligheidsinstructies krijgt terwijl je je dus kennelijk wel kunt bezatten als je gaat vliegen waardoor de instructies echt niet overkomen, laat staan worden opgevolgd, als het aan de orde is? Dronken mensen zijn niet alleen strontvervelend maar ook een gevaar en niet alleen op de weg.

 4. Wij Hollanders wachten even tot we ter plaatse zijn . Daarna beweren andere Hollanders dat ze niet uit Holland komen.

 5. en dat overmatig drankgebruik gaat verder op de vakantie bestemming !!!
  Ga maar eens kijken in Benidorm

  1. oei, we hadden net gepland om een weekendje Benidorm te doen in september, beter niet doen dus.
   nee, grapje, we gaan toch
   ben vroeger, zo´n 15 jaar geleden nog in Benidorm geweest, alle dagen groot feest maar altijd met “skone manieren”, heb het ook zo beleefd bij anderen maar zoals overal is er nu wel veel veranderd
   de hollanders konden er toen ook wat van…van 5 tot 7 bij happy hour ha ha

  2. Zit je rustig op een terras aan de promenade in Benidorm, komt een groep Engelsen rustig tegen de muur staan pissen. Schandalig!!!

   1. we zullen er nu toch eens beter moeten over nadenken of we gaan of niet zeker?
    na een paar reacties lees ik niets anders dan slecht over Benidorm, ik geloof jullie wel hoor daar gaat het niet om, vraag me af of er nog iets is dat goed is daar.
    suggesties zijn altijd welkom!

 6. Als die de plas oversteken, niet allemaal natuurlijk, boel verzekerd!
  Is het niet met de voetbal, dan maar op een andere manier.
  Tis eigenlijk simpel, een volledig verbod op alcohol net zoals met roken gebeurde en iedereen past zich aan of je het nu leuk vindt of niet, de wet is de wet!

  1. Waarom een volledig verbod op alcohol? Omdat een aantal idioten zich niet gedragen moet het voor iedereen gelden? Das een beetje de omgekeerde wereld. Hard aanpakken die lui, vliegverbod en dan is het gauw over.

   1. omdat het probleem direct opgelost is! en er wachten er nog duizenden van die lui, kleine kinderen worden ook groot en tegen die tijd…..
    maar was dat ook niet zo met het roken?
    iemand die één sigaartje rookt is ook het slachtoffer geweest van een verstokte roker dus niemand meer roken dan wat ik ook heel erg vond want ik ben een roker, maar ja de wet is de wet en die moet gevolgd worden!
    ben natuurlijk volledig akkoord met u mening als de mijne niet realiseerbaar is, u zegt het nog mooi ook “die lui”, ik niet “dat gespuis”, is trouwens perfect nederlands maar velen horen dit niet graag, de toon he……

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken