skip to Main Content
Explosie bij bakkerij in Barcelona zorgt voor 20 gewonden

Explosie bij bakkerij in Barcelona zorgt voor 20 gewonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zaterdagmorgen vond er een explosie plaats in een bakkerij gelegen in de Calle Marina in de Sagrada Familia wijk waardoor er even paniek was en angst voor een terroristische aanslag, iets wat bij veel mensen door het hoofd gaat als er een explosie of brand ergens plaatsvindt. In dit geval lijkt het erop dat het om een gasexplosie gaat waarna er een grote brand ontstond. In totaal raakten er twintig personen gewond waarbij een zwaargewonde en acht redelijk ernstig gewonden door inademing van de rook.

De ontploffing vond plaats om 7 uur zaterdagmorgen waarna er een grote dikke rookwolk zichtbaar was bij de bakkerij in de Calle Marina in Barcelona, niet ver van de Sagrada Familia. In eerste instantie werd gedacht aan iets ergers maar later bleek dat het om een gaslek ging waarna de oven ontplofte. Meteen na de melding kwamen er diverse brandweerwagens, ambulances en veel politie naar de plaats van de ontploffing.

Van de twintig gewonden is er een ernstig gewond, een man die met brandwonden naar het ziekenhuis werd gebracht maar buiten levensgevaar is. Acht personen raakten gewond nadat ze de dikke zwarte rook hadden ingeademd en terwijl de rest van de gewonden ter plaatse geholpen konden worden door het ambulancepersoneel. Gelukkig zijn er geen doden te betreuren maar gezien de schade die ontstaan is na de ontploffing is dat een geluk bij een ongeluk want de explosie was behoorlijk krachtig.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat treurig allemaal. Zeker nu het een bakkerij betreft. Goed brood is al zo moeilijk te krijgen hier.

  2. de schrik zat er terug goed in pfffff
    hoop dat de mensen vlug herstellen!!!!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken