skip to Main Content
Tunnel van Sóller op Mallorca moet voor kerst gratis worden

Tunnel van Sóller op Mallorca moet voor kerst gratis worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – De Sóllertunnel moet volgens de regionale regering van de Balearen nog voor het einde van dit jaar, of zoals zij zeggen voor Kerstmis, gratis te berijden zijn. Op dit moment moeten dorpsbewoners en bezoekers tol betalen om van de tunnel gebruik te maken maar de autoriteiten hebben het bedrijf welke de tunnel exploiteerde financieel moeten redden waardoor er nu een mogelijkheid is dat de tunnel gratis gaat worden.

De Sóllertunnel is een tunnel op het eiland Mallorca die onder de Sierra de Alfabia loopt. De tunnel maakt deel uit van de Ma-11 die de steden Palma (de Mallorca) en Sóller met elkaar verbind. De tunnel werd ingehuldigd op 19 februari 1997. De concessie was in handen van Compañía Concesionaria del Túnel de Sóller S.A., waarin Fomento de Construcciones y Contratas en Bankia via het infrastructuurfonds Globalvia zaten. De DBFMO-concessie had een looptijd van 33 jaar en zou in 2022 eindigen maar dit is nu overgenomen door de regionale autoriteiten.

De tunnel is slechts drie kilometer lang maar staat wel bekend als de duurste tolweg van Spanje in verhouding prijs die men betaalt en kilometers. De prijs bedraagt 5,10 euro wat neerkomt op 1,68 euro per kilometer. Inwoners van de omliggende dorpen betalen 1,30 euro.

Inwoners en toeristen hebben vaak geen andere keuze dan het gebruiken van deze tunnel als men over de Ma-11 rijdt tenzij men de bochtige bergweg Ma-11a wil rijden om aan de andere kant van de bergrug Sierra de Alfabia te komen, iets wat uiteraard veel meer tijd kost.

Al jaren wordt er door de inwoners van de omliggende dorpen gedemonstreerd en eist men dat de tunnel gratis wordt. Alles lijkt er nu op dat dit nog voor het einde van dit jaar moet gaan gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. gratis? zelfs de zon is hier niet gratis!
    beetje meer belastingen dan maar zeker?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken