skip to Main Content
Overnachten in de Spaanse Paradores kan nu voordeliger met FD Travel Group

Overnachten in de Spaanse Paradores kan nu voordeliger met FD Travel Group

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

fd-travel-group

Er zijn vele manieren om te overnachten als u in Spanje bent, zo zijn er uiteraard campings, appartementen, vakantiewoningen, B&B’s en gewone hotels. Voor diegene die echter wel eens wat anders wil bestaan er ook de Paradores, luxueuze staatshotels die vaak gelegen zijn in historische gebouwen en/of op unieke plaatsen. Dit jaar bestaan de Paradores van Spanje 85 jaar en is het een goed moment om u te laten verleiden door deze pracht en praal van de kloosters, kastelen of paleizen. Dat kan voordeliger dan ooit tevoren dankzij speciale prijsafspraken tussen FD Travel Group, de AutoReisWinkel en de Paradores.

Er wordt veel geschreven en gesproken over de Spaanse staatshotels, genaamd Paradores. Terecht want deze mooie hotels liggen vaak op de geweldigste plaatsen of bevinden zich in geschiedkundige gebouwen. Enkele jaren geleden was een overnachting in een van deze luxueuze 4-sterren hotels alleen weggelegd voor diegene met een dik gevulde portemonnee maar dat is nu verleden tijd. Iedereen kan nu in een Parador verblijven en genieten van de luxe, pracht en praal.

Wat is een Parador

Een Parador is een luxueus staatshotels gelegen op mooie plaatsen en in panden die tot het Spaanse erfgoed behoren zoals kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen. De Paradores werden in het jaar 1910 opgericht door de toenmalige Koning Alfonso XIII om op deze manier iets te doen aan de toeristische infrastructuur en een beter imago te krijgen. Het was echter pas in het jaar 1928 dat de eerste Parador geopend werd in Gredos, provincie Ávila, gelegen tussen Madrid en de Portugese grens, een plaats die speciaal werd gekozen door de Koning. Het is de Parador van Gredos die dit haar 85 jarige jubileum viert met onder andere een tentoonstelling over de geschiedenis van de Paradores.

Na de Parador van Gredos werden de Paradores van Oropesa (Toledo) en Úbeda (Jaén) geopend in 1930 gevolgd door de Paradores van Ciudad Rodrigo (Salamanca) en Mérida (Badajoz) in 1933. Dankzij de Spaanse burgeroorlog en andere politieke problemen werden er gedurende jaren geen nieuwe Paradores bijgebouwd totdat de zestiger jaren begonnen en er een toeristische revolutie plaatsvond in het land. Er werden diverse geschiedkundige gebouwen omgebouwd tot Parador, een proces at tot op de dag van vandaag nog niet is gestopt.

Van noord naar zuid

Inmiddels zijn er 93 prachtige Paradores in Spanje die gelegen zijn van het noorden van het land tot aan de Canarische Eilanden of van het zuiden van Andalusië naar het noorden van Catalonië. Mede dankzij de economische crisis werd er vaak gesproken door de huidige regering om alle Paradores te verkopen voor slechts 2 miljard euro. Uiteindelijk werd de balans opgemaakt en voorlopig besloten om niet tot verkoop over te gaan maar het hele netwerk van staatshotels te herstructureren, iets wat alleen maar in het voordeel is van de Spanje reiziger.

Welke Parador

Aangezien er 93 Paradores zijn die verspreidt door het hele land liggen kan de zoektocht naar een mooie Parador geen makkelijke opgave zijn. FD Travel Group en AutoReisWinkel hebben dit werk alvast voor u gedaan en enkele reizen samengesteld waarin u met eigen vervoer tijdens een autorondreis zult verblijven in kloosters, paleizen en kastelen. Wie wil nu niet slapen op een plaats waar vroeger misschien wel een Koning of Princes geslapen heeft of waar geschiedenis werd geschreven, en dat ook nog eens in luxe en met klasse tegen voordelige tarieven.

Voorbeelden van reizen

FD Travel Group en AutoReisWinkel hebben enkele mooie 4, 7, 12, of 15 daagse autorondreizen samengesteld waarbij u zult verblijven op de mooiste plaatsen. Zo is er de 4 daagse autorondreis door het midden en noorden van Spanje vanaf slechts €159, de 7 daagse reis langs enkele van de 16 Paradores in Andalusië vanaf slechts €395 of de 8 daagse autorondreis langs de Paradores van het land van Don Quijote in de streek Castilla La Mancha vanaf slechts €450.

Verwen uzelf met een luxueuze, avontuurlijke en romantische eigen vervoer rondreis door de mooiste gebieden van Spanje met overnachtingen in de geweldige Paradores. Dankzij FD Travel Group en AutoReisWinkel kan dit ook voor de Spanjeliefhebbers met een wat kleinere portemonnee al een keuze zijn voor de volgende vakantie in Spanje.

Voor meer informatie over de kant-en-klare reizen en een overzicht van alle Paradores van Spanje, kunt u naar de websites www.fdtravelgroup.com of www.autoreiswinkel.com gaan. U kunt ons ook altijd een E-mail sturen via ons contactformulier met uw vraag of om zelf een route samen te stellen. U krijgt bij FD Travel Group en AutoReisWinkel binnen al enkele uren een antwoord van een van onze medewerkers.

Website: www.fdtravelgroup.com
Webiste: www.autoreiswinkel.com
Email: info@fdtravelgroup.com of info@autoreiswinkel.com
Telefoon: +34 966 764 957

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken