skip to Main Content
Bejaarde vrouw in de stad Reus om het leven gekomen vanwege stroomafsluiting

Bejaarde vrouw in de stad Reus om het leven gekomen vanwege stroomafsluiting

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – In de stad Reus, op slechts 10 kilometer van de Costa Dorada, is een 81-jarige vrouw om het leven gekomen nadat haar appartement in brand sloeg. De brand in haar flat ontstond door kaarsen die de vrouw moest gebruiken omdat de elektriciteitsmaatschappij haar had afgesloten vanwege achterstallige betalingen. Buiten het feit dat de vrouw overleden is en er brand ontstond, heeft het overlijden van de bejaarde vrouw voor ruzie gezorgd tussen de gemeente Reus, de elektriciteitsmaatschappij Endesa en gasmaatschappij Gas Natural.

Begin deze week is een bejaarde alleenwonende vrouw in het centrum van de stad Reus om het leven gekomen toen haar appartement vlam vatte vanwege niet gedoofde kaarsen. De vrouw moest deze kaarsen gebruiken omdat ze van haar elektriciteit was afgesloten door de leverancier aangezien er diverse achterstallige betalingen waren. Volgens de brandweer heeft een kaars haar matras in vlam gezet waarna de vrouw overleed. Daarnaast woonde de vrouw illegaal in haar appartement aangezien er een uitzettingsprocedure in gang was gezet vanwege achterstallige huur.

Het probleem na de brand is dat geen enkele van de drie betrokken partijen, te weten de gemeente Reus, de elektriciteitsmaatschappij Endesa en de gasmaatschappij gas Natural, de verantwoordelijkheid wil nemen en dat ze de schuld op elkaar afschuiven. De bejaarde vrouw had geldproblemen waardoor ze de elektriciteit en de huur niet kon betalen. Bij de gemeente heeft ze hulp gekregen voor het betalen van het water maar ze heeft nooit financiële hulp gevraagd voor het betalen van de elektriciteit. De gemeente zegt echter dat ze wel geld hadden kunnen geven maar ze waren niet op de hoogte van de slechte financiële situatie.

Gas Natural, in dit geval de leverancier van de elektriciteit en de verantwoordelijke voor het afsluiten van de elektriciteit, zegt dat de gemeente niet heeft medegedeeld dat de 81-jarige vrouw in een slechte financiële situatie verkeerde. Daarnaast legt Gas Natural de schuld bij Endesa aangezien zijn de eindverantwoordelijken zijn voor de levering van elektriciteit. De gasmaatschappij zegt dat als ze op de hoogte waren geweest van de kwetsbare situatie van de bejaarde alleenwonende vrouw men anders had gehandeld maar dat is natuurlijk achteraf gepraat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. De administratie in Spanje is nog steeds middeleeuws! Luisteren kunnen ze ook al niet. Wat er gebeurd is, is de normaalste zaak van de (spaanse) wereld. Hier hebben ze geen paraplu om open te trekken, maar een reuzengrote parasol.

 2. Europa stelt eisen aan Nederland, Belgie en andere landen opdat ze zich in orde zouden stellen met bepaalde verplichtingen.Hebben ze Spanje over het hoofd gezien?Lijkt me dat hier nog serieus werk aan de winkel is ,maar bliijkbaar mogen ze zich hier alles permiteren.
  Euro parlementariers er is werk aan de winkel!!!!! kom uit je luie dik betaalde( 10.000 euro per maand) zetels !!!

 3. juan
  ik ken het probleem wij zitten hier zonder stadswater omdat de eigenaar al meer dan 2 jaar niet heeft betaald gelukkig hebben wij een grote reservoir voor water waar 10000 liter water in kan

 4. Heel Spanje heeft een ander systeem ze sluiten je gewoon af zonder dat er naar een reden gevraagd wordt . Bij teveel gebruik van water je betaald voor bijvoorbeeld 3 Kuub water en je gebruikt meer krijg je boette tot de volgende bijvoorbeeld 1 kun Dus 4 kun Komt er weer een
  Boette bovenop. Zo wel de water en stroom schatte je laag in en kom je al snel in de boettes te recht en let op want boette op boette kost veel geld.en als je niet betaald sluiten ze je niet aan
  En er zijn veel lekages door de Etileenslang die ze gebruiken en het leidingnetwerk zich Boven de grond bevind in veel plaatsen.
  Ps Ik Ben benieuwd of ze deze betaalmetode mogen gebruiken van Brussel want als burger betalen we veel en veel meer . Boeken op Boete bedoel ik

 5. Schandalig om zo om te gaan met minder bedeelden. Maar er is hoop: nu we wat ‘liever’ gaan doen voor de diertjes, wordt het nu ook tijd om de mensen zelf niet te vergeten.

 6. Dat zonder enige coulance afsluiten door de energiemaatschappijen is Spanjes grootste minpunt. Ik zelf heb vorig jaar winter, wonend in de bergen, te maken gehad met afsluiting ( 3 maanden), omdat de eigenaar zijn rekeningen niet betaalde en ik als huurder machteloos stond omdat Iberdrola nog niet eens met je in gesprek wilt. Ben uiteindelijk letterlijk gevlucht uit dat huis. Maar stel je voor, je hebt een invalide ouder die elektriciteit nodig heeft voor bijvoorbeeld zuurstof. t maakt ze geen donder uit!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken