Balearen willen ook negatieve PCR-test voor reizigers van Spaanse vasteland

Balearen willen ook negatieve PCR-test voor reizigers van Spaanse vasteland
Beeld: Vliegveld Palma de Mallorca / Aena

Balearen willen ook negatieve PCR-test voor reizigers van Spaanse vasteland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Vanaf 23 november moeten alle reizigers die vanuit het buitenland naar Spanje reizen de documentatie bij zich dragen met een negatieve PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek naar Spanje. Dat geldt dus voor heel Spanje, te weten het Spaanse vasteland én de Balearen en Canarische Eilanden en voor iedereen dus ook Spanjaarden die terugkeren naar hun eigen land. Maar de regionale overheid op de Balearen wil nog een stapje verder gaan.

Sinds 14 november moeten alle reizigers die naar de Canarische Eilanden reizen en verblijven in een toeristische accommodatie een negatieve corona-test laten zien. Dat geldt voor zowel de buitenlanders als voor de inwoners van Spanje die naar de archipel reizen vanaf het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden. Alleen reizigers die tussen de verschillende Canarische Eilanden reizen hoeven deze negatieve corona-test onder bepaalde voorwaarden niet te laten zien.

Vanaf 23 november zal die negatieve corona-test-eis (wat zowel een PCR-test of antigeentest kan zijn) veranderen en zal iedereen die naar de Canarische Eilanden reist vanuit het buitenland (dus niet vanuit Spanje) een negatieve PCR-test moeten hebben.

LEESTIP: Alles over de verplichte negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen

Balearen

Op de Balearen eilanden wil men nog een stapje verder gaan en heeft de regionale overheid aan de Spaanse regering gevraagd dat iedereen die naar de eilanden Mallorca, Menorca, ibiza en Formentera reist een negatieve PCR-test moet laten zien. Dat zou dus gelden voor de buitenlanders maar ook voor de reizigers (Spaans en buitelands) die vanaf het Spaanse vasteland, Ceuta en Melilla of de Canarische Eilanden naar Spanje reizen.

De regionale overheid op de Balearen heeft aangegeven dat zij bereid zijn de kosten voor deze PCR-tests op zich te nemen in het geval van de binnenlandse PCR-test verplichting als dat doorgaat. Die PCR-tests zouden dan uitgevoerd worden na aankomst op de Balearen eilanden in het geval van reizigers van het Spaanse vasteland, Ceuta en Melilla of de Canarische Eilanden.

De regionale overheid rechtvaardigt deze beslissing omdat het aantal besmettingsgevallen in Duitsland, Nederland, België of het Verenigd Koninkrijk per 100.000 inwoners over 14 dagen gezien lager is dan bijvoorbeeld datzelfde cijfer in diverse autonome regio’s zoals Aragón, Madrid, Navarra, Baskenland, Catalonië of Andalusië. 

Daarom ziet de regionale overheid het dan ook niet als meer dan logisch dat ook de reizigers binnen Spanje gecontroleerd worden door middel van een verplichte PCR-test waarvan de regionale autoriteiten de kosten op zich willen nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.