skip to Main Content
Tolwegen in Alicante, Murcia en Almería ‘s-nachts gratis te gebruiken
Archeiffoto

Tolwegen in Alicante, Murcia en Almería ‘s-nachts gratis te gebruiken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Recent werd bekend dat diverse door de Spaanse overheid geredde noodlijdende tolwegen gemiddeld 30% goedkoper gaan worden vanaf 15 januari 2019. Het gaat daarbij om tolwegen bij Madrid, Toledo, Murcia, Almería en Alicante. Nu is echter ook bekend gemaakt dat deze tolwegen tussen 00.00 en 06.00 uur gratis te gebruiken zijn.

Het doel van de eerder aangekondigde tarieven verlaging van gemiddeld 30% is om de automobilisten aan te sporen gebruik te maken van de tolwegen in plaats van de gratis wegen waardoor in theorie de opbrengsten omhoog moeten gaan en de overlast op de secundaire wegen minder.

Ook het gratis rijden over deze tolwegen tussen middernacht en 6 uur ‘s-morgens zorgt ervoor dat met name vrachtverkeer over de tolwegen zal gaan rijden en niet meer binnendoor.

Wegen

Het gaat hierbij om diverse tolwegen die sinds een faillissement ten tijde van de PP-regeerperiode over zijn genomen door de Spaanse staat en nu vallen onder de Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (Seittsa) die zorg draagt voor het onderhoud en beheer.

De volgende tolwegen worden vanaf 15 januari 2019 goedkoper en kunnen ‘s-nachts gratis gebruikt worden:

  • AP-41 – tussen Madrid en Toledo
  • R2, R3, R4 en R5 – radiale wegen Madrid (radiales madrileñas)
  • AP-36 – tussen Ocaña en La Roda in Albacete
  • M-12 – vliegveld Madrid-Barajas
  • AP-7 – tussen Cartagena (Murcia) en Vera (Almería)
  • A-70 en AP-7 – ringwegen Alicante ( Circunvalación de Alicante)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dus verlagen ze de prijs omdat er meer gebruik zo van gemaakt worden. Neem nu de kranten (andere producten ook)hoe minder ze verkochten, hoe meer ze opslagen. Die Spanjaarden zijn slimmer dan de kranten, die hebben er niet aan gedacht, heb 20 jaar Café gehad en alles zeer goedkoop en… altijd veel volk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken