skip to Main Content
Bende fruit- en groente dieven aangehouden in Almería

Bende fruit- en groente dieven aangehouden in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Agenten van de Policía Nacional en Guardia Civil hebben in een gezamenlijke actie een bende opgerold die zich bezighield met het op grote schaal stelen van fruit en groente in de provincies Almería en Granada. Bij deze actie werden twee Spaanse mannen en twee Roemenen opgepakt. Zij zouden samen met andere handlangers verantwoordelijk zijn voor diefstallen van duizenden kilo’s groente en fruit in de provincies Almería en Granada.

De criminele bende wist bij 24 diefstallen meer dan duizenden kilo’s aan avocado’s te stelen maar ook duizenden kilo’s mango’s, courgettes, cherimoya’s, aubergines en paprika’s. In totaal spreekt men over 26.500 kilo aan gestolen groente en fruit. Daarnaast stal de bende ook meerdere bestelbussen die volgeladen waren met courgettes en ontvreemde de bende meer dan 3.000 euro aan contant geld.

Afgelopen november kon de politie bij een beroving van een avocadoplantage in Vélez-Málaga zeven personen aanhouden en bijna 2.500 kilo’s aan avocado’s in beslag te nemen. Na een verder onderzoek kwam men achter het criminele netwerk welke vanuit de gemeente Roquetas de Mar in de provincie Almería opereerde.

Een van de hoofdverdachtes is een 41-jarige Roemeense man die gezien wordt als de leidinggevende bij de diefstallen. De buit werd daarna doorverkocht aan een Spaanse ondernemer uit Almería die via zijn contacten in de groente- en fruit wereld de gestolen waar verkocht als zijnde legaal – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken