skip to Main Content

Restaurant Marbella mag weer open na zich aan te passen aan de antirookwet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Redactie) De eigenaar van het restaurant Asador Guadalmina mag zijn restaurant weer openen nadat hij heeft toegezegd dat zijn klanten niet meer mogen roken in zijn restaurant, iets wat hij nog voor de gedwongen sluiting gewoon toeliet. Ook al heeft de eigenaar José Eugenio Arias nu zichzelf overgegeven aan de nieuwe antitabakswet, dat wil nog niet zeggen dat hij het hierbij laat zitten.

Inmiddels heeft de eigenaar een klacht ingediend bij de Junta de Andalucia en de gezondheidsafdeling van deze regionale overheid. Hij is nog steeds tegen de nieuwe wet die het roken in ZIJN restaurant niet meer toestaat en nog steeds gaat hij verder met zijn kruistocht tegen deze wet. Zo verzameld hij nog steeds handtekeningen tegen deze anti rook maatregel en zegt hij dat hij zijn strijd zal voortzetten.

Sinds de invoering van de nieuwe antitabakswet op 2 januari van dit jaar, is het restaurant Asador Guadalmina in Marbella de aandachtstrekker in de strijd tegen deze nieuwe wet. Het restaurant ontving meerdere klachten en de Junta de Andalucia dreigde met boetes van 1450.000 euro als hij de wet niet zou accepteren. Toen de politie echter op zijn deurmat stond om hem eventueel mee te nemen naar de gevangenis, besloot José Eugenia Arias toch maar zijn strijdbijl tijdelijk te begraven, niet vanwege angst maar voor zijn vrouw en kinderen zoals hij zelf zegt. Het restaurant werd daarop voor enige tijd gesloten maar mag nu weer open maar wel onder strenge controle van de gezondheidsinspectie. Wordt er één overtreding opgemerkt, dan wordt de tent weer gesloten.

De winnaar: José Eugenio Arias en zijn restaurant in Marbella vanwege de reclame, iets wat hem zeker weten meer klanten zal opleveren.

30.000 handtekeningen tegen antitabakswet

De Federación Andaluza de Hostelería heeft volgens eigen zeggen minstens 30.000 handtekeningen weten te verzamelen van mensen die tegen de nieuwe antitabakswet zijn. Volgens de vereniging zijn er 800 horecabedrijven in de autonome deelstaat die meedoen in de strijd tegen de nieuwe wet. Volgens de vereniging zijn er landelijk inmiddels meer dan 500.000 handtekeningen verzameld tegen de strenge antitabakswet waar met name de horeca onder te lijden heeft. Over het algemeen wordt de handhaving van de wet in heel Spanje goed toegepast en zijn er op enkele incidenten na bijna nergens problemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend