skip to Main Content
Piloten Transavia gaan staken nadat cao-overleg spaak loopt (UPDATE)

Piloten Transavia gaan staken nadat cao-overleg spaak loopt (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vakbond van de piloten van Transavia heeft aangegeven dat de piloten gaan staken omdat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij na diverse pogingen om tot een cao-akkoord te komen uiteindelijk niet ingaat op het eind aanbod. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft nog niet aangegeven wanneer, hoe en hoe lang de piloten hun werk gaan neerleggen.

UPDATE: Piloten Transavia gaan op maandag 19 februari staken dus tientallen vluchten geannuleerd

De vakbond zegt dat na vijf maanden intensief overleg de afstand tussen beide partijen nog te groot is en ook na het ultimatum wat deze zaterdag om 13 uur eindigde niet tot elkaar zijn gekomen. Transavia zegt echter dat ze op het laatste moment de piloten tegemoet zijn gekomen en zaterdagmorgen werd nog een laatste bod gedaan zoals beter salaris en extra capaciteit in vliegdiensten maar de VNV wilde daar simpelweg niet naar luisteren, aldus een woordvoerder van de Nederlandse vliegmaatschappij.

De ongeveer 500 piloten van Transavia hebben al meer dan 12 maanden geen cao en men eist stabielere roosters, meer controle over de vrije tijd en uiteraard een hoger salaris. 93% van de vakbondsleden hebben de afgelopen week gestemd voor een staking of werkonderbreking als er geen cao-overeenkomst komt.

Annuleringen

Transavia raadt passagiers aan om de website in de gaten te houden want op het moment er vluchten geannuleerd gaan worden, zal dat uiterlijk acht uur vantevoren op de website vermeld worden. Mocht men bij boeking een telefoonnummer hebben doorgegeven, dan ontvangen de reizigers een sms met meer informatie. Voorlopig wordt er bij Transavia nog niet gesproken over omboeken van vluchten want ze willen nog even afwachten wat er gaat gebeuren.

Officiële mededeling website Transavia

Tot onze teleurstelling wilde de VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) vanmorgen niet in gesprek met Transavia over een bod dat op alle punten tegemoetkomt aan de wensen van onze vliegers. Daarmee heeft de VNV een uitgestoken hand van Transavia om verdere escalatie van het conflict te voorkomen, afgeslagen. De VNV heeft vervolgens acties aangekondigd, het is echter nog onduidelijk waar en wanneer. Het vluchtprogramma van vandaag verwachten we volgens planning uit te voeren.

We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao en de dupe kunnen worden van acties. Transavia is voorbereid om bij een staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken. We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voor van een vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Als mijn terugvlucht gecanceld word of vertraagd word, mis ik mijn herkansing (Nee die heb ik zelf niet zo dichtbij de vakantie gepland) en is het beleid van school. Dikke pech kans vergaan volgend jaar mag je weer proberen. Wat wel betekent dat ik 2 studiepunten mis dit jaar…. geen P kan halen meer en het dichter bij wegsturen is.

  Tnx piloten!

  1. Jammer dat je je pijlen weer alleen op de piloten richt en niet op het verantwoordelijke management. Benieuwd als je later wat ouder en wijzer bent en ook in een arbeidsvoorwaardelijk conflict komt als werknemer, of je het nog steeds zo eenzijdig ziet.

 2. Ik hebben vlucht geboekt morgen, om vier dagen in Nederland te werken. Mensen komen van ver naar mij toe, hebben vrij genomen, ik heb een kantoorruimte gehuurd plus hotel. Wie vergoed alle kosten als ik moet annuleren?
  En hoe ga ik dit uitleggen als alle afspraken al weken vastliggen?

 3. Nederland heeft het minst gestaakte dagen van Europa. Zelfs voor de AOW leeftijdsverhoging gingen de werkenden niet de straat op. Kom daar in Belgie en Frankrijk maar eens om. Zelfs Ryanair moest onlangs toegeven aan de terechte eisen van piloten en personeel. Laten we vooral solidair zijn met de piloten, ik mag over een maand weer mee met Transavia, mij hoor je niet. De Nederlander ziet zijn eigen belang altijd veel groter als het collectieve. Daarom is er zo’n vervelende sfeer in dit ikke, ikke landje. Ik wens de stakers vooruit vast succes.

 4. En wat bereik je ermee..meneer piloot? Dat wij niet op tijd thuiskomen! Dat er belangrijke werkafspraken geannuleerd moeten worden..dat we een dag..of meer..langer moeten blijven in het zonnige Spanje..op zich geen straf maar wij hebben ook onze verplichtingen..en het kost ons ook geld! En ik verdien bij lange na niet wat een piloot verdiend! De onschuldige reiziger is de dupe! Waarom moeten wij dit accepteren? Het kost miljoenen! Vind het belachelijk…sorry! Hier spreekt uw gezagvoerder van deze vlucht naar…
  …we wachten af!..in het nog steeds zonnige Spanje…

  1. En u verdient ook niet wat de premier verdient of de advocaat . Ja… en? Ga lekker in Cuba wonen. Daar verdient iedereen evenveel. De bakker net zoveel als de chirurg . U zult er heel gelukkig zijn. Jaloezie is niet om trots op te zijn Janet.

   1. Lulkoek Rob. Janet wil alleen maar aangeven dat het gros van de passagiers beduidend minder verdient dan piloten, die nu weer voor extra kosten zorgen bij deze grote groep medemensen. Bovendien is de toon van je commentaar ook niet erg fris! Kort lontje of zo??

    1. Als ik lulkoek schrijf, kunt u mij dan uitleggen waarom u het wel prima vindt dat de piloten hierop aangevallen worden en niet het verantwoordelijke management?

 5. Gewoon niet met Transavia vliegen. Het aantal vluchten zal worden terug gedrongen en de piloten zullen hun baan en CAO verliezen. Een Transavia piloot begint met een aanvangssalaris van 6120 bruto per maand en kan uitgroeien tor 14.514 euro per maand en 32 dienstjaren.

  1. Mag een werknemer van u niet voor zijn arbeidsvoorwaarden opkomen? U noemt hier salaris. Het gaat niet om salaris. De inzet is een betere roosterregeling. Vooral stabiliteit . Stelt u zich eens voor dat u avonddienst heeft. En ‘s ochtends vroeg belt uw chef dat u toch maar 6 uur eerder moet komen! Hoe zou u dat vinden? U had net iets gepland of de kinderen moeten nog maat school. Graag iets meer begrip dus.
   En niet vliegen met Transavia? Bij toerbeurt wordt er altijd wel ergens gestaakt. Ga dan dus maar lekker met de auto.

 6. Pure chantage! Dreigen om de vakantie van medeburgers te verzieken vind ik knap misselijk.
  Transavia moet hier niet aan toe geven. Gaan de heren piloten maar bij Ryanair werken waar ze veel minder verdienen en anders zoekt NS nog een legertje conducteurs.

 7. Een totale verdraaiing van de feiten door Transavia. Na 14 maanden onderhandelen was het gewoon genoeg en lag er een eindbod van de vakbond. Uiterlijk vanmiddag moest er een ja of nee zijn. Komt de directie toch weer praten. Dat kun je uit beleefdheid en zorgvuldigheid niet weigeren en dit gesprek heeft dus ook plaats gevonden . Maar dan moet je wel komen met iets substantieels om de roosters te verbeteren. Dat deden ze niet en daar is het dus ook op geklapt.
  En dan nu proberen de schuld bij de vliegers te leggen. Schandalig gewoon.

 8. Wel vreemd dat ik hier nog geen reactie op lees.
  Moest het Ryanair zijn!!
  Vlieg met alletwee.
  Dus het kan mij nu ook overkomen dat er een vlucht niet doorgaat.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken