skip to Main Content

De hoofdpersonen van de Fallas 2011 zijn met name voetbal en politici

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) Terwijl heel Valencia in een feestroes is vanwege de Fallas feesten, is het hoogtepunt op zaterdagavond toch elk jaar weer de Nit de la Cremà, het moment waarop alle kunstwerken verbrand worden, iets wat tevens het einde is van de Fallas festiviteiten die elk jaar plaatsvinden tussen 1 en 19 maart met de belangrijkste dagen tussen de 15e en 19e van maart. Zoals elk jaar is er geen gebrek aan actuele onderwerpen en is wederom de politiek en de sport het meest populair.

In de wereld van de sport is het belangrijkste thema ongetwijfeld het behalen van de wereldtitel met voetballen afgelopen zomer. De daar bijhorende Pulpo Paul, oftewel de Duitse voetbaluitslagen kiezende inktvis, is tevens vertegenwoordigd dit jaar met een hommage aan Iniesta voor het winnende doelpunt. Daarnaast mogen uiteraard ook de FC Barcelona trainer Pep Guardiola en Real Madrid Coach José Mourinho niet ontbreken waarbij de laatste een schop tegen de kont van Guardiola geeft. Ook de liefde tussen doelman Iker Casillas en Sara Carbonero en hun kus na de WK wedstrijd of meer recent, de liefde tussen Gerard Piqué en Shakira zijn ook onderwerp van de Fallas. Daarnaast is de elk jaar terugkerende Fernando Alonso ook dit jaar weer aanwezig, maar dan in Ferrari rood. Bij de politici zijn net zoals elk jaar, weer Zapatero en Rajoy de meest geliefde onderwerpen van spot.

Het verbranden

Zaterdag is het dan zover, het langverwacht verbranden van de tientallen monumenten verdeeld door de stad. Om 22.00 uur zal de Crema van de Fallas voor de kinderen van start gaan gevolgd door de echte grote Crema die om middernacht zal beginnen waarbij om 1 uur ’s nachts de grote Falla van de gemeente Valencia de lucht in zal gaan. Uiteraard wordt er door vele tienduizenden bezoekers daarna gefeest, gefeest en nog eens gefeest (iets wat de hele week overigens al gebeurd).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend