skip to Main Content

Ikea creëert in 2012 meer dan 500 arbeidsplaatsen in nieuwe winkel Sabadell

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Zweedse meubelgigant zal in 2012 de derde vestiging in Catalunya openen en geeft aan tenminste 500 arbeidsplaatsen te zullen creëren. In de zomer van 2012 zal Sabadell de derde winkel in Catalunya krijgen waarbij er 400 werknemers zullen zijn in de winkel zelf en nog eens 100 arbeidsplaatsen die met de nieuwe vestiging te maken hebben.

De bouw van de nieuwste Ikea vestiging zal in de komende weken beginnen en alleen dat al levert tenminste 500 banen op. Daarnaast heeft Ikea met de gemeente Sabadell een overeenkomst gesloten dat de inwoners van de stad en gemeente Sabadell de voorkeur krijgen bij de sollicitaties.

De vestiging in Sabadell wordt de derde winkel van Ikea in Catalunya welke al twee vestigingen in Badalona en l’Hospitalet de Llobregat heeft. Daarnaast heeft Ikea voor heel Spanje, Portugal en zuid Frankrijk een enorm distributiecentrum in Valls (Tarragona) staan. In Sabadell zal Ikea 60 miljoen euro investeren in de nieuwe winkel waar naast 2.000 parkeerplaatsen ook het hele dak bedekt zal zijn met zonnepanelen zodat 30% van de jaarlijkse stroomvoorziening zelf gegenereerd kan worden.

Ikea opende de eerste winkel in Catalunya in Badalona in 1996 maar heeft nu inmiddels 13 vestigingen door heel Spanje, te weten in A Coruña, Asturias, Barakaldo (Vizcaya), Jerez (Cádiz), Málaga, Murcia, Sevilla, Zaragoza, Alcorcón, Ensanche de Vallecas en SS de los Reyes in Madrid en Badalona en l’Hospitalet de Llobregat in Barcelona. Daarnaast staan er winkels op de eilanden Mallorca, Tenerife, Lanzarote en Gran Canaria.

Er zijn plannen om vestigingen te bouwen in Tarragona en Girona in Catalunya en onder andere Valencia, Alicante en Granada.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend