Vliegvelden en havens Balearen eilanden gesloten

Vliegvelden en havens Balearen eilanden gesloten
Beeld: 123rf

PALMA – De regiopremier van de Balearen eilanden heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat vanwege het coronavirus en de noodtoestand in Spanje de Balearen de vliegvelden en havens voor inkomende passagiers sluiten. De enige vluchten die er nog zullen zijn, zijn vertrekkende vluchten om de buitenlandse toeristen naar huis te vervoeren en elke dag een vlucht vanaf Mallorca naar Madrid, Barcelona en Valencia, Ibiza en Menorca. Ook al het bootverkeer voor passagiers is stopgezet terwijl het vrachtverkeer nog wel doorgaat.

De regionale premier van de Balearen eilanden Francina Armengol heeft een drastische beslissing genomen door de vliegvelden en havens te sluiten voor al het inkomende personenvervoer. Dat wil zeggen dat er geen vluchten en boten met passagiers meer naar de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera mogen gaan. Dit is alleen nog toegestaan voor vrachtverkeer om de bevoorrading van o.a. supermarkten te waarborgen.

Op de eilanden zijn volgens diverse kranten nog zo’n 25.000 toeristen aanwezig die de komende dagen naar huis worden gebracht door de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. Deze terugkeer voor zowel Spanjaarden als buitenlanders is gegarandeerd door de regionale regering.

Alle andere vluchten, waaronder ook privéjets, aerotaxi’s, vluchten vanuit Spaanse bestemmingen en andere landen worden niet meer toegestaan op de Balearen. 

Voor de bewoners van de eilanden zal er elke dag één vlucht zijn van Mallorca naar Ibiza en één vlucht van Mallorca naar Menorca. Daarnaast zal er per dag eenmaal gevlogen worden vanaf elk eiland naar Madrid, Barcelona en Valencia. Dit is dan alleen voor de mensen die officieel wonen op de eilanden (residenten). 

Alle aankomende passagiers zullen een medische controle krijgen en dienen een vragenformulier in te vullen om er zeker van de te zijn dat de personen die nog naar de Balearen komen gezond zijn.

Omdat er volgens de regionale regering van de Balearen nog zo’n 25.000 toeristen op de eilanden zijn, zullen er nog wel vluchten zijn met vertrekkende personen maar dus niet met aankomende toeristen. Vanwege dit hoge aantal toeristen zullen de hotels voorlopig ook nog niet sluiten maar dat gaat wel gebeuren zodra er minder toeristen zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Heere Smit

Mij is nog steeds niet duidelijk of residenten van Ibiza mogen terugkeren. Een vriendin zit in Uruguay ivm met ernstige ziekte vader. . Ze moet terug voor 1 april.Maar ook zij komt er niet achter of dit mogelijk is. Ook de ambassade geeft geen duidelijkheid.
Wie kan duidelijkheid verschaffen?

Karin

Tot hoelang wordt er niet op Mallorca gevlogen? Kan ik nergens vinden. Wij zouden nl 10 april vertrekken. Gr Karin

Mandy

Ik vlieg vandaag naar mijn vriend op mallorca.. de vlucht met ryan air is niet gecanceld dus ik neem aan dat je dan gewoon toegelaten wordt op mallorca?

Mark Pruyssers

Hoe groot is de kans dat dit ook voor andere luchthavens in Spanje, zoals Barcelona, gaat gelden?

lucia

Vanmiddag vernomen dat er nog gevlogen wordt tussen Barcelona en Ibiza,
dit is voor residenten vd eilanden

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.