Vliegvelden en havens Balearen eilanden gesloten

Vliegvelden en havens Balearen eilanden gesloten
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – De regiopremier van de Balearen eilanden heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat vanwege het coronavirus en de noodtoestand in Spanje de Balearen de vliegvelden en havens voor inkomende passagiers sluiten. De enige vluchten die er nog zullen zijn, zijn vertrekkende vluchten om de buitenlandse toeristen naar huis te vervoeren en elke dag een vlucht vanaf Mallorca naar Madrid, Barcelona en Valencia, Ibiza en Menorca. Ook al het bootverkeer voor passagiers is stopgezet terwijl het vrachtverkeer nog wel doorgaat.

De regionale premier van de Balearen eilanden Francina Armengol heeft een drastische beslissing genomen door de vliegvelden en havens te sluiten voor al het inkomende personenvervoer. Dat wil zeggen dat er geen vluchten en boten met passagiers meer naar de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera mogen gaan. Dit is alleen nog toegestaan voor vrachtverkeer om de bevoorrading van o.a. supermarkten te waarborgen.

Op de eilanden zijn volgens diverse kranten nog zo’n 25.000 toeristen aanwezig die de komende dagen naar huis worden gebracht door de buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. Deze terugkeer voor zowel Spanjaarden als buitenlanders is gegarandeerd door de regionale regering.

Alle andere vluchten, waaronder ook privéjets, aerotaxi’s, vluchten vanuit Spaanse bestemmingen en andere landen worden niet meer toegestaan op de Balearen. 

Voor de bewoners van de eilanden zal er elke dag één vlucht zijn van Mallorca naar Ibiza en één vlucht van Mallorca naar Menorca. Daarnaast zal er per dag eenmaal gevlogen worden vanaf elk eiland naar Madrid, Barcelona en Valencia. Dit is dan alleen voor de mensen die officieel wonen op de eilanden (residenten). 

Alle aankomende passagiers zullen een medische controle krijgen en dienen een vragenformulier in te vullen om er zeker van de te zijn dat de personen die nog naar de Balearen komen gezond zijn.

Omdat er volgens de regionale regering van de Balearen nog zo’n 25.000 toeristen op de eilanden zijn, zullen er nog wel vluchten zijn met vertrekkende personen maar dus niet met aankomende toeristen. Vanwege dit hoge aantal toeristen zullen de hotels voorlopig ook nog niet sluiten maar dat gaat wel gebeuren zodra er minder toeristen zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.