skip to Main Content
Spaanse premier in functie Rajoy belooft half miljoen banen per dag (LOL)

Spaanse premier in functie Rajoy belooft half miljoen banen per dag (LOL)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy18aMADRID – De Spaanse premier in functie en nieuwe premier kandidaat Mariano Rajoy van de Partido Popular staat erom bekend dat hij zich regelmatig verspreekt en vandaag was het weer zover. “Voy a crear 500.000 empleos al dia” met andere woorden “Ik ga 500.000 banen per dag creëren”. Twee dagen hiervoor versprak Rajoy zich ook al in een andere zin die tot veel humor heeft geleid op de sociale media in Spanje.

De premier in functie Mariano Rajoy van de PP staat erom bekend dat hij niet de beste spreker is. Zo moet hij alles van een papiertje lezen en als dat papiertje er even niet is weet hij vaak niet wat hij moet zeggen. Ook verspreekt de premier in functie zich nog wel eens en gedurende zijn 4 jaar durende ambtstermijn zijn er aardig wat versprekingen geweest. De laatste was deze vrijdag op het Spaanse tv-kanaal 13tv.

Volgens Rajoy is zijn grote doel om de komende vier jaar van een mogelijke nieuwe ambtstermijn 500.000 banen per dag te gaan creëren. Dat zou dan neerkomen op 730.000.000 banen in de komende vier jaar, een hele prestatie. Uiteraard gaat het hier om een verspreking en wilde hij een half miljoen banen per jaar zeggen om na 4 jaar minstens 2 miljoen nieuwe banen te hebben gecreëerd. Iedereen weet dat het een fout is van Rajoy maar het blijft wel leuk om te horen en te lezen, Rajoy is per slot van rekening premier van Spanje en moet op zin woorden letten.

Afgelopen woensdag wist Rajoy ook al een verspreking te maken toen hij een veeboerderij bezocht. Hij wist toen te zeggen “España era una gran nación y tenía sobre todo españoles”. Met andere woorden “Spanje was een grote natie en had vooral veel Spanjaarden”, een zin die natuurlijk nergens op slaat.

In maart van dit jaar versprak Rajoy zich ook al eens en wist toen in het Parlement het volgende te zeggen: “Lo que nosotros hemos hecho, cosa que no ha hecho usted, es engañar a la gente” oftewel in het Nederlands “wat wij gedaan hebben, iets wat jullie niet hebben gedaan, is de mensen misleiden” waarmee hij dus eigenlijk zegt dat de PP partij de Spanjaarden heeft misleid terwijl hij eigenlijk wilde zeggen dat de PSOE partij de mensen misleidt. Bekijk de video hieronder.

Dat is echter niet de eerste keer dat Mariano Rajoy zich verspreekt en hieronder zijn nog enkele video’s te vinden van zijn vele vaak komische versprekingen waarmee Rajoy een ster werd op YouTube.

“Somos sentimientos y tenemos seres humanos” oftewel “we zijn sentimenteel en hebben mensen”

“Los españoles son muy españoles y mucho españoles” oftewel “De Spanjaarden zijn Spanjaard en heel veel Spanjaard”

“Es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde” oftewel “Het is de burgemeester die wilt dat de inwoners de burgemeester zijn”

“Un vaso es un vaso y un plato es un plato” oftewel “Een glas is een glas en een bord is een bord”

“Me gustan los catalanes porque… hace cosas” oftewel “ Ik vind de Catalanen leuk want… ze doen dingen”

“Dije que bajaría los impuestos y los estoy subiendo” oftewel “Ik zie dat ik de belastingen zou verlagen maar ik verhoog ze”

“ETA es una gran nación” oftewel “ETA is een grote natie”

 

Dit is slechts een kleine keuze uit de vele versprekingen die op YouTube rondcirculeren mar we hebben het kort gehouden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken