skip to Main Content
Doe mee en kies jouw favoriete biermerk in Spanje

Doe mee en kies jouw favoriete biermerk in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In de zomer gaat er niets boven een koud glas, fles of blikje bier om de hoge temperaturen even te vergeten en af te koelen. Uiteraard dien je het bier met mate te drinken maar dat houdt niet in dat je niet van een lekker verfrissend biertje mag genieten. In Spanje zijn er veel verschillende merken bier die per regio weer populairder zijn dan in andere regio’s. Dan zijn er natuurlijk ook nog onze Nederlandse biermerken die wereldwijd bekend zijn en die ook in Spanje veel gedronken worden.

Aan het begin van de zomer worden er altijd veel tv commercials getoond waarin het “feel good” en relax gehalte altijd erg hoog is terwijl men met een groep vrienden geniet van een goed glas/fles/blikje bier. Bekend zijn in Spanje de reclame’s van Estrella Damm en Mahou waarbij deze meer gezien kunnen worden als mini speelfilms. Maar dat is allemaal reclame om meer omzet te kunnen maken maar wat is nou eigenlijk jouw favoriete biermerk in Spanje (als je dan een biertje lust natuurlijk). Kies uit de merken die hieronder vermeld staan en … gezondheid!

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. 1: Estrella Galicia 1906
  2: Estrella Galicia pils
  3: Ambar (Zaragoza)
  4: Turia (Valencia)
  5: Estrella Damm (Barcelona)
  6: Voll Damm (Barcelona)
  7: Mahou 5 estrellas
  8: San Miguel
  9: Moritz: (Barcelona)
  10: Estrella Levante (Murcia)
  m.a.w. Spaanse onafhankelijke brouwers!
  En als ik echt wil genieten: Duvel of Westmalle Tripel.

 2. Ik vind vooral de Radler van Cruzcampo heerlijk met echt citroensap en weinig alcohol
  zodat je er eentje extra kan drinken

 3. Geen een van bovenstaande. Los van het feit dat er hollandse meuk tussen staat zou ik zeggen bestel eens een craft bier van een kleine lokale brouwerij. Die lokale craftbier “industrie” is momenteel booming in heel Spanje. Honderden Brouwerijtjes in heel Spanje. Super goede kwaliteit tussen net als natuurlijk minder….. goede ?

 4. Mijn favoriete bier is het Antwerpse De Koning gevolgd door Hertog Jan. Het lekkerste Spaanse bier vind ik Cruz Campo en verder zijn alle Spaanse bieren wel lekker.

 5. Ewel ik drink altijd met mate n ,,maar deze zijn erger dan ik,,,
  Geef mij toch maar een Estrella Damm zalig genieten ;;
  Gezondheid !!!!! Jantje ;;;;

 6. Alle biertjes in Spanje zijn lekker, het zijn gewone eenvoudige pintjes die niet te veel alcohol bevatten en fris smaken in de zomer en ook in de lente, winter en herfst lekker aanvoelen. Een Estrella de Levante is mijn eerste keus en een San Miguel een mooie tweede, de andere zijn even lekker, enkel de Nederlande bieren zijn voor mij niet aangewezen, maar dat heeft dan misschien meer met mijn Belgische roots te maken dan met het bier.

 7. Ik houd van afwisseling daarom drink ik alle bieren, maar een Westmalle of een Duvel daar kunnen ze mij haast wakker voor maken.

 8. In Spanje is het afhankelijk welke streek dat je woont.
  Zoals de streek rond Sevilla en Cadiz is toch duidelijk Cruzcampo het merk wat de meeste bars verkopen en in Madrid en omstreken is Mahou mijn inziens het merk.
  Carrefour kun je soms heel goedkoop amstel in de aanbieding kopen voor ruin 20 cent flesje 28 cl. Ook heeft deze super soms cerveza holandesa in de aanbieding wat dan neer komt op 17 cent en smaak ook nog goed.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken