skip to Main Content
Het woord “aire acondicionado” wordt in Spanje het meest gezocht in Google

Het woord “aire acondicionado” wordt in Spanje het meest gezocht in Google

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Met de hittegolf nog steeds in volle gang hebben de Spanjaarden het wel gehad met de warmte en wil men, met het oog op een warme zomer die komen gaat, maatregelen treffen. Een van die maatregelen is het installeren van een airconditioning in huis. Dat is niet voor iedereen weggelegd maar men besluit steeds vaker toch een airco te installeren in huis. En wat doet men dan … zoeken in Google.

Nu de zomer extra vroeg is begonnen en het in bijna heel Spanje ontzettend warm is, beginnen de inwoners van Spanje maatregelen te treffen voor de komende zomermaanden. Net zoals altijd gebeurt dat op het laatste moment en daar springt de commercie handig op in. Je wordt doodgegooid met reclames en aanbiedingen voor airconditioning apparaten of ventilatoren waarbij er zeer goedkope en zeer dure systemen te vinden zijn.

Om een beetje wegwijs te worden maakt men ook in Spanje gebruik van Google. Niet alleen kun je in de zoekmachine meer informatie vinden over de “aire acondicionado” maar ook aanbiedingen, winkels, prijzen en mogelijkheden. Via Google Trends kun je zien wat een bepaald zoekwoord doet in Google (in dit geval dus Google.es) en hoe vaak er naar gezocht wordt.

Sinds het warmer is geworden in Spanje is ook het zoeken naar “aire acondicionado” flink gestegen in Google. In de deelstaten Extremadura, Castilla-La Mancha, Aragón, Andalusië, Madrid en Murcia werd het meeste gezocht naar dit woord gedurende de laatste maand. Inwoners van de regio’s in het noordwesten van Spanje zochten amper naar het woord “aire acondicionado” want gelukkig voor hen hebben ze daar een natuurlijk middel voor … de koude wind 🙂

Naast het woord “aire acondicionado” zijn er ook nog vele combinaties waarna gezocht wordt in Google zoals “aire acondicionado portátil” of “aire acondicionado silencioso” en “comprar aire acondicionado” of “ofertas aire acondicionado”. De zoekresultaten zijn gelinkt aan de zoektocht naar winkels als El Corte Inglés, Carrefour en MediaMarkt waar dan ook veel aanbiedingen te vinden zijn.

Naast “aire acondicionado” wordt er ook veel gezocht naar de goedkopere versies, “ventiladores” en “ventiladores de techo” of het meer traditionele “abanico” wat waaier betekent. Het zoeken naar deze andere mogelijkheden staat echter niet tot verhouding met de zoektocht naar “aire acondicionado”.

Winkeliers maken ook gebruik van Google Trends en weten natuurlijk allang dat wanneer het warmer wordt in Spanje de vraag naar deze apparaten ook enorm stijgt. Daarom zijn er zoveel aanbiedingen en mogelijkheden. Daarnaast is er nog een gat in de markt want het blijkt dat slechts 35% van alle Spaanse huishoudens gebruik maakt van een airconditioning.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Het kan wel het meest gezochte woord zijn; na een maand of drie zal het meest gezochte woord ‘schuldhulpverlening’ zijn.

  2. Wat verbruik zo.n airco per uur,aan stroom,bijv temp.in huis 31 graden,je wil het naar 23(,bijv) hebben

    1. Het verbruik van een airco hangt af van de buitentemperatuur , het COP cijfer van de airco , de grootte van de te koelen ruimte, het materiaal waarin deze gebouwd is , de zwaarte van de airco ….. Dit heeft allemaal een invloed op het verbruik

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken