skip to Main Content

Aardbeving van 4,1 op de Richter schaal nabij Granada en Málaga

Aardbeving van 4,1 op de Richter schaal nabij Granada en Málaga

IGN

MÁLAGA –  Inwoners en bezoekers van Málaga en omgeving hebben de aardbeving van deze zondagochtend 17 juni waarschijnlijk wel gemerkt. Om 9.47 uur zondagmorgen trilde de aarde na een aardbeving van 4,1 op de Richter schaal met als epicentrum de gemeente Loja in de provincie Granada, op de grens van de provincie Málaga.

De aardbeving vond volgens het Instituto Geográfico Nacional (IGN) plaats op 12 kilometer diepte onder het aardoppervlak bij de gemeente Loja in de provincie Granada.

De beving werd op veel plaatsen gevoeld in de provincie Granada maar ook in de provincie Málaga zoals in de gemeenten Antequera, Cala del Moral, Rincón de la Victoria, Vélez Málaga, Archidona, Villanueva del Trabuco, Iznájar en Andújar (Jaén), Huétor Tájar (Granada) en Lucena (Córdoba).

Weliswaar kreeg de politie op diverse plaatsen meldingen binnen van de beving, er is niets bekend over schade en/of gewonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Die Anne kan ook lekker overdrijven. Ik woon al heel lang in de prov. Málaga. Zou voor geen goud willen ruilen voor Oliva.

  2. Daar wil je toch ook niet wonen. Het is in die streken altijd raak. Met aardbevingen, overstromingen door hevige regenval…
    Ik zal ook nooit met mijn kleine kinderen daar op vakantie willen… viert al tig tallen jaren vakantie in Oliva. Nooit te warm, te koud, te veel regen geen aarbevingen.. dus perfect 😇🤗

    1. Landschappelijk helaas voor jou wel een stuk minder dan dit prachtige deel van Andalucia.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken