Barcelona en Lerida vanaf donderdag in de-escalatiefase 3

Barcelona en Lerida vanaf donderdag in de-escalatiefase 3
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Met nog maar enkele dagen te gaan voordat de noodtoestand en het de-escalatieproces eindigen op zondag 21 juni, heeft het Ministerie van Volksgezondheid de aanvraag vanuit Catalonië om de gezondheidsdistricten Barcelona en Lerida van fase 2 naar fase 3 over te laten gaan geaccepteerd. Vanaf deze donderdag 18 juni kunnen de inwoners van Barcelona en Lerida dus van meer versoepelingen genieten.

Tijdens het de-escalatieproces dat op 4 mei startte en eindigt op 21 juni zijn de autonome regio’s per provincie of zogenaamde gezondheidsdisctricten langzaam en geleidelijk overgeschakeld van fases. 

Terwijl Afgelopen maandag 15 juni in Catalonië de gezondheidsdistricten Cataluña Central en Gerona al overschakelden van fase 2 naar fase 3 bleven Lerida en Barcelona (bestaande uit de districten Barcelona, Metropolitana Sud en Metropolitana Nord) nog in fase 2.

Sinds maandag 15 juni bevinden de districten Alt Pirineu y Aran, Terres de l’Ebre en Camp de Tarragona, Gerona en Cataluña Central zich al in fase 2 van het de-escalatieproces maar moesten Lerida en Barcelona nog wachten. Uiteindelijk zullen deze twee resterende districten op donderdag 18 juni ook overschakelen naar fase 3 waardoor vanaf donderdag heel Catalonië zich in fase 3 bevindt, de laatste fase van het de-escalatieproces.

Meer interessante artikelen:
Wat kan wel en wat kan niet in de-escalatiefase 3
Wat kan wel en wat kan niet in de-escalatiefase 2

Dat proces eindigt op zondag 21 juni samen met de noodtoestand en op die dag gaan ook de grenzen voor de inwoners van de EU-lidstaten en Schengenlanden open in Spanje. In feite klinkt het onlogisch om slechts 4 dagen voordat het hele de-escalatieproces eindigt nog naar fase 3 om te schakelen maar in Catalonië wilde men dit proces volledig uitzitten.

Dit in tegenstelling tot de Madrid regio die geen aanvraag heeft ingediend om over te schakelen van fase 2 naar fase 3 omdat de regionale regering daar het nut niet meer van in ziet. In de Spaanse hoofdstad Madrid en gelijknamige autonome regio wil men liever meteen vanuit fase 2 naar de zogenaamde nieuwe normaliteit gaan op zondag 21 juni. Maar dat wil niet zeggen dat alles plots is toegestaan in de Madrid regio zoals we HIER omschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.