skip to Main Content
Buurtbewoners en winkeliers staan achter de toekomstige vestiging van Ikea in Alicante

Buurtbewoners en winkeliers staan achter de toekomstige vestiging van Ikea in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikea7ALICANTE – Al jaren wordt er gediscussieerd over de bouw van een Ikea in Alicante, de provincie waar de meeste buitenlanders woonachtig zijn in heel Spanje. Ikea wil al jaren een winkel openen in het nieuw te bouwen Rabasa winkelcentrum, iets wat tot nu toe nog slechts op papier is gebeurd vanwege bureaucratische rompslomp.

De inwoners van de wijken rondom het nieuw te bouwen winkelcentrum en de winkeliers in de nabijheid, tonen nu hun steun aan de Zweedse meubelgigant omdat zij ervan overtuigd zijn dat het goed is voor de omgeving en dat er tevens banen gecreëerd zullen worden. Dat laatste is mogelijk nadat de burgemeester al een overeenkomst had gesloten met Ikea over het aan te nemen personeel, dat een groot deel uit de directe omgeving zou moeten komen.

Op dit moment staan de plannen even in de ijskast vanwege een onderzoek van het Consell naar vermeende corruptie bij de planning van het Rabasa winkelgebied. Hier is Ikea niet bij betrokken maar wel de omgeving waar de nieuwe Ikea zou moeten komen te staan. Daarom wordt er nu gekeken naar mogelijke andere locaties, iets waar de buurtbewoners en winkeliers niet zo blij mee zijn want dat zou de Ikea eventueel uit hun deel van de stad weghalen. Daarom gaan zij nu protesteren om aan te geven dat zij de Ikea bij hun in de buurt willen houden.

Deze week hebben de autoriteiten en Ikea Iberia alweer rondom de tafel gezeten om naar oplossingen te zoeken. Ikea blijft volhouden en zegt klaar te zijn om met de bouw te beginnen op het moment dat de locatie bekend is en het papierwerk in orde is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken