skip to Main Content
Weekend eindigt met 12 doden en drie gewonden op Spaanse wegen

Weekend eindigt met 12 doden en drie gewonden op Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval6MADRID – Het afgelopen weekend was een van de drukste weekenden op de Spaanse wegen. Dat is dan ook altijd te merken en ook dit keer waren er weer tientallen ongelukken. Helaas overleden daarbij 12 personen terwijl er nog eens drie zwaargewond raakten.

De Spaanse verkeersdienst DGT heeft sinds vrijdagmiddag 15 uur en zondagavond 20 uur elf ongevallen geregistreerd waarbij 12 personen om het leven zijn gekomen en drie personen zwaargewond zijn geraakt. Ondanks de enorme drukte is dat relatief gezien een laag aantal maar uiteraard nog steeds te veel.

Op zaterdag vonden de meeste ongevallen plaats waarbij zeven personen om het leven kwamen, hieronder drie jongeren die zaterdagochtend op een betonnen zuil waren gereden nabij Madrid. Op zondag overleden nog eens vijf personen waarvan twee motorrijders die allen betrokken waren bij drie ongevallen.

De maand juli werd afgesloten met 111 dodelijke verkeersslachtoffers wat er 4 meer zijn dan gedurende dezelfde maand in 2014 toen er 107 mensen overleden. Vorig jaar augustus overleden er 113 personen op de Spaanse wegen in de drukke vakantiemaand en de DGT hoopt dat dit aantal dit jaar minder zal zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken