De mening van de inwoners van Spanje over de vaccinatie- en mondkapjesplicht

De mening van de inwoners van Spanje over de vaccinatie- en mondkapjesplicht
Beeld: 123rf & CIS

De mening van de inwoners van Spanje over de vaccinatie- en mondkapjesplicht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de barometer van oktober samengesteld door het Centrum voor Sociologisch Onderzoek Spanje (CIS) is bijna 49% het eens met een verplichting tot vaccinatie tegen Covid-19 in Spanje. Zoals bekend geldt er in Spanje net zoals in andere EU-landen geen verplichting tot vaccinatie maar Spanje heeft het geluk dat de bereidheid tot vaccineren zeer groot is.

48,9% van de deelnemers aan de maandelijkse barometer van het Centro de Investigación Sociológicas (CIS) geeft aan dat er een vaccinatieplicht moet komen in Spanje. Dat is 1,5% meer dan in de maand september toen 47,4% die mening had. 24,6% zegt dat er geen verplichting moet komen om de corona-prik te laten zetten terwijl 23% zegt dat de verplichting afhankelijk is per geval en 3,1% zegt geen mening te hebben of geen antwoord weet.

Wat opvalt is dat 23% van de deelnemers aangeeft dat er wel een verplichting moet komen in bepaalde gevallen. Van dat percentage gaf 63,7% aan dat het medisch personeel, het personeel in bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen en in contact-beroepen er een vaccinatieplicht moet komen.

65,9% van de deelnemers aan de oktober-barometer van het CIS zegt dat men in Spanje door moet gaan met de huidige corona-maatregelen terwijl 20.2% zegt dat de regels juist strenger moeten worden. 66,2% geeft aan dat het verplicht gebruiken van de mondkapjes in binnenruimten moet blijven terwijl 30,2% zegt dat er alleen een mondkapjesplicht moet zijn in het geval van gesloten ruimtes en niet meer in de buitenruimtes, iets wat deels nu al geldt mits de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

66,2% zegt dat de huidige corona-maatregelen in het openbaar vervoer moeten blijven bestaan en dat bij toeristische activiteiten een coronapas verplicht moet zijn. 28,2% zegt zelfs dat de regels voor het openbaar vervoer strenger moeten worden terwijl 26,2% zegt dat de corona-maatregelen in het toerisme strenger moet worden.

81,1% van de deelnemers is van mening dat het ergste van de corona-pandemie voorbij is terwijl 5,8% meent dat het ergste nog moet komen en 5,3% zegt dat men op dit moment in het ergste moment zit.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.