skip to Main Content
Gemeente Barcelona gaat extra maatregelen nemen tegen terrorisme

Gemeente Barcelona gaat extra maatregelen nemen tegen terrorisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Barcelona werd op 17 augustus dit jaar getroffen door een terroristische aanslag waarbij een terrorist met een bestelbus de Ramblas op reed en diverse mensen doodde en honderden gewond achterliet. Velen vroegen zich toen af hoe het kan dat een auto zomaar zonder obstakels de wereldberoemde Ramblas kon oprijden. Volgens de media werden er toendertijd nog geen obstakels geplaatst omdat de Catalaanse politie dat niet wilde terwijl andere media weer schreven dat de schuld bij de gemeente te zoeken was. Nu het rond de kerstperiode weer extra druk zal zijn op straat heeft de gemeente Barcelona alsnog besloten om antiterreurmaatregelen te gaan nemen.

Zo zullen er op veel straten waar wandelaars lopen extra bollers (paaltjes), betonblokken, betonzuilen, plantenbakken en ander materiaal geplaatst gaan worden om het oprijden met een auto of vrachtwagen te voorkomen. Het gaat dan niet alleen om de Ramblas maar ook om andere straten waar veel wandelaars zijn in het centrum van de stad. Op veel plaatsen werden na de aanslag op 17 augustus al tijdelijke blokkades neergezet maar dat moeten nu vaste obstakels gaan worden. In de meeste gevallen zal het gaan om bollers (paaltjes), plantenbakken, boompartijen etc. die integreren in het straatbeeld maar tegelijk effectief kunnen zijn.

Een van de drukste en meest bezochte toeristische attracties is de Sagrada Familia kerk van Gaudí. Deze kerk wordt door de IS terroristen vaak genoemd in videobeelden en tijdschriften waarop de Catalaanse politie al extra veiligheidsmaatregelen heeft genomen. Rondom de Sagrada Familia kerk moeten nu voetgangerszones gaan komen waar geen auto’s meer mogen rijden. Deze gebieden worden afgeschermd door obstakels en het gaat daarbij om o.a. de Marina, Sardenya en Provença straten. De drukke Carrer de Mallorca zal wel voor auto’s openblijven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Eind 2016, na vergelijkbare aanslagen in Frankrijk gaf de centrale overheid opdracht aan alle gemeenten om het invoeren van dit soort maatregelen te bestuderen en te implementeren.

    Omdat het dus een “Spaanse” opdracht was en Barcelona een “Catalaanse” stad is gaf die stad, en andere Catalaanse steden, geen gehoor.

    Het gevolg is bekend.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by