skip to Main Content
Slechte oogst in Spanje leidt naar gebrek aan spinazie en andere bladgroente in Nederland

Slechte oogst in Spanje leidt naar gebrek aan spinazie en andere bladgroente in Nederland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Vanwege een slechte oogst van spinazie in Zuid Spanje hebben supermarkten in Nederland een gebrek aan de verse variant van spinazie. De diepvriesspinazie is wel volop verkrijgbaar maar voor spinazie fans is dat niet hetzelfde. In de supermarkten van onder andere Albert Heijn en Jumbo zijn op de plaats waar normaal gesproken de verse spinazie verkocht wordt lege plekken te zien.

Volgens de supermarkten komt rond deze tijd van het jaar de verse spinazie uit Spanje. Vanaf het begin van de zomer komt de spinazie die verkocht wordt in Nederland weer uit eigen land maar gedurende de koude wintermaanden is de productie van spinazie in Spanje beter. De mislukte oogsten in het zuiden van Spanje zijn vooral het gevolg van het slechte weer gedurende de maand december 2016 toen er veel wateroverlast was door de regen.

Naast spinazie zijn er ook problemen met de levering van verse sla, broccoli, bloemkool en courgettes die ook uit het zuiden van Spanje komen in de wintermaanden. Slecht weer is echter funest voor bladgewassen want deze zijn extra kwetsbaar. Veel verse groente komt uit het gebied Almería waar de grootste verzameling van kassen te vinden is van Zuid Europa. Ook in Murcia wordt veel groente geteeld maar net zoals Almería had ook deze regio te maken met overstromingen na de hevige regenval in december. Hierdoor zijn complete oogsten kapot gegaan waardoor er dus nu een tekort is aan verse bladgroenten.

Overigens menen de Nederlandse supermarkten dat de problemen over enkele weken weer opgelost zijn er er weer voldoende verse spinazie, sla, bloemkool etc. te vinden zal zijn in de schappen. Voorlopig moeten veel klanten het echter doen met de diepvriesproducten wat weliswaar niet helemaal hetzelfde is maar het moet maar eventjes – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken