skip to Main Content
Ferry vaart met technische storing te hard de haven van Málaga binnen en veroorzaakt schade

Ferry vaart met technische storing te hard de haven van Málaga binnen en veroorzaakt schade

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ferry1MÁLAGA – De ferry Juan J. Sister, beter bekend bij de bijnaam el Melillero, heeft voor aardig wat schade veroorzaakt in de haven van Málaga. De ferry tussen Málaga en Melilla moest een draai maken in de haven maar kwam daarbij onder andere in aanraking met een kleine zeilboot die compleet werd verwoest en met de kade die aardig wat schade opliep en zelfs omhoog kwam.

De ferry kwam met een te hoge snelheid de haven van Málaga binnenvaren vanwege, wat nu bekend is, een technische storing. Het ingeval gebeurde maandagavond toen de ferry terugkwam van Melilla met iets meer dan 50 passagiers aan boord die allen met de schrik vrijkwamen. De snelheid van de ferry en het draaien van de Melillero zorgden ervoor dat de enorme ferrey in botsing kwam met een kleine zeilboot genaamd “La Huida” die aan de Muelle Uno lag aangemeerd. Deze zeilboot was op het moment van het ongeval onbemand dus daar raakte niemand bij gewond. De zeilboot raakte echter compleet verwoest.

Ook de Muelle Uno wal raakte beschadigd doordat de ferry daadwerkelijk in aanvaring kwam met de wal. Zo konden de snel aanwezige agenten meteen al waarnemen dat er enorme scheuren waren verschenen in het wegdek en zelfs dat de wal omhoog was gekomen daar waar de ferry deze had geraakt. Ook hierbij raakte gelukkig niemand gewond.

De ferry zelf werd gebouwd in 1993 en voer twee keer per week het traject Málaga en de Spaanse enclave in Afrika Melilla. De ferry zorgt echter wel eens vaker voor problemen, met name in de zomer, als deze de haven uit- of binnen vaart waarbij hoge golven ontstaan waar de strandgangers weer last van hebben. De Junta de Andalucía is inmiddels aan het onderzoeken of men wellicht moe stoppen met de ferry-dienst of dat men deze moet aanpassen om dit soort ongevallen in de toekomst te voorkomen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken