skip to Main Content
Politie arresteert door Belgische justitie gezochte moordenaar in Benidorm

Politie arresteert door Belgische justitie gezochte moordenaar in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De Policía Nacional heeft in de kustplaats Benidorm aan de Costa Blanca een Belgische man aangehouden die gezocht wordt door de Belgische justitie. Het gaat om een 65-jarige man die in 1990 gedurende een roofoverval iemand doodde. De man vluchtte naar Spanje nadat hij bij een behandeling in het Sint-Kamillus Ziekenhuis in Bierbeek wist te ontsnappen en zich daarna wekenlang schuil hield in Benidorm.

De politie ontving eerder dit jaar een Europees opsporings- en arrestatiebevel voor de Belg en wist de man te lokaliseren in Benidorm waar hij op 15 februari werd gearresteerd. De man was in België schuldig bevonden aan moord na een roofoverval in 1990.

Nadat hij bij die overval diverse voorwerpen van waarde had meegenomen uit het huis van de overledene werd hij daags daarna door de politie gearresteerd in België en bekende hij de daad waarna hij door de rechter naar een psychiatrisch opvangcentrum werd gestuurd vanwege het feit dat het om een ernstig geestelijk gestoord iemand ging.

Nu 28 jaar na de vermeende moord is de man opnieuw opgepakt in Spanje waar hij wekenlang leefde in Benidorm na zijn vlucht uit het ziekenhuis in België. De rechter in Madrid onderzoekt nu of en wanneer de man uitgeleverd zal worden aan de Belgische justitie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken