skip to Main Content

Museum Thyssen-Bornemisza in Málaga klaar voor opening

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Nog heel even en dan wordt het spectaculaire Carmen Thyssen-Bornemisza Museum in het centrum van Málaga geopend. Met 11 miljoen euro werd in twee jaar tijd het zestiende eeuwse Villalon paleis in het centrum van de Zuid-Spaanse stad tot museum omgetoverd en kan het vanaf de opening op 24 maart aanstaande de vele bijzondere kunstschatten herbergen.

De Andalusische dependence van het gelijknamige museum in Madrid bevat 230 kunstwerken uit de privé-collectie van barones Carmen Thyssen. Naast beroemde werken van kunstenaars als Joaquin Sorolla, Joan Mirò en Picasso, zal er ook veel aandacht zijn voor Andalusische kunstschilders.

De barones, ook bekend als Tita Cervera, heeft toestemming gegeven om haar kunstcollectie in het museum tentoon te stellen tot het jaar 2025. Een van de hoogtepunten zal een stuk zijn van Francisco Zurbaran, een Spaanse schilder die bekend werd vanwege zijn stillevens en religieuze afbeeldingen.

Spectaculair

‘Het museum zal spectaculair worden,’ zei de barones toen ze de bouwplaats onlangs een bezoek bracht. De meeste stukken komen uit de collectie van haar ex-man, baron Thyssen-Bornemisza, die in de jaren twintig van de vorige eeuw al met zijn verzameling begon. De eerste drie dagen zal de toegang gratis zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend