skip to Main Content

Protesten in Madrid en Barcelona tegen kernenergie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Donderdag zijn in Barcelona en Madrid honderden protestanten de straten opgegaan om te demonstreren tegen kernenergie in Spanje. Deze honderden personen waren door zo’n 30 organisaties opgeroepen om naar beide steden te komen om te demonstreren tegen kernenergie, een thema wat na de ramp in Japan en het dreigende gevaar voor de volksgezondheid weer veel stof heeft doen opwaaien.

In Barcelona kwamen zo’n 400 personen bijeen op de Plaza Sant Jaume om te demonstreren tegen het openhouden van de Spaanse kerncentrales en voor sluiting van de zes centrales die nu in Spanje staan en die, volgens hen, een groot gevaar vormen voor de volksgezondheid. Tijdens de demonstratie tegen de Spaanse kerncentrales werd tevens steun betuigd aan de slachtoffers van de ramp in Japan.

In Madrid kwamen zo’n 200 personen bijeen om op de Puerta del Sol te demonstreren tegen kernenergie en tevens steun te betuigen aan de slachtoffers in Japan onder grote spandoeken met daarop de tekst “Todos con Jápon”. Een van de iniatiefnemers van deze protestactie is Greenpeace, die net zoals in Barcelona, actief aanwezig was.

Overbodig

Volgens de milieuactivisten kan de eventuele sluiting van de Spaanse kerncentrales makkelijk opgevangen worden door groene energievormen als zonne-energie of windmolens. 40% van de Spaanse elektriciteit komt op dit moment van de zogenaamde groene stroom, dat is het dubbele als van kerncentrales, aldus Greenpeace. Veel stroom wat opgewekt wordt door de Spaanse kerncentrales wordt daarnaast geëxporteerd naar andere landen, met name Frankrijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend