skip to Main Content
De lijst van meest gezochte criminelen van Interpol telt 47 Spanjaarden

De lijst van meest gezochte criminelen van Interpol telt 47 Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

spanjeinterpol1MADRID – Op de website van Interpol kan men de lijsten zien van de meest gezochte criminelen. Daarop valt te zien dat Interpol op jacht is naar 47 personen met de Spaanse nationaliteit. De meeste van hen worden gezocht vanwege terrorisme of drugshandel maar er zijn ook enkele moordenaars die de lijsten hebben gehaald.

Interpol heeft in totaal 342 personen op de lijst staan van meest gezochte criminelen. Hiervan komen er 47 uit Spanje of hebben zij de Spaanse nationaliteit. In vergelijking met Nederland, waarvan er 41 op de lijst staan en van België met 26 gezochte criminelen, is dat dus meer maar relatief niet veel meer dan bijvoorbeeld Nederland (kleiner land met bijna net zoveel gezochte criminelen).

Van de 47 gezochte Spaanse criminelen worden er 18 gezocht vanwege druggerelateerde criminele activiteiten terwijl er 6 gezocht worden vanwege terrorisme of deelname aan georganiseerde misdaad. Daarnaast worden er 10 Spanjaarden gezocht voor fraude en andere geld verwante misdrijven, 7 voor verkrachting, moord en doodslag, 4 voor mishandeling van personen en een Spanjaard voor wapenhandel.

De meeste Spaanse criminelen die gezocht worden hebben een dubbele nationaliteit waarbij de ene Spaans is en de andere Latijns Amerikaans – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken