skip to Main Content
Diverse woningen verwoest door een aardverschuiving in Teruel

Diverse woningen verwoest door een aardverschuiving in Teruel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TERUEL – Diverse woningen in het dorp Alcañiz in de provincie Teruel (Aragón) zijn compleet van de aardbodem verdwenen of zwaar beschadigd door een grondverschuiving. Deze lawine van aarde gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag en mede vanwege het feit dat dit veel geluidsoverlast voor de verschuiving veroorzaakte konden de inwoners op tijd wegkomen. Er is dus gelukkig alleen sprake van materiële schade waarbij diverse families hun woningen zijn kwijtgeraakt.

Zo rond 2 uur in de nacht van maandag op dinsdag werden de inwoners van diverse woningen in de gemeente Alcañiz in de provincie Teruel wakker van vreemde en harde geluiden. De politie werd gebeld die meteen diverse woningen ontruimde waarbij er 33 mensen hun 12 woningen uit voorzorg moesten verlaten. Uiteindelijk om 5 uur ‘s-morgens begon de heuvel achter de woningen te bewegen en in slechts enkele minuten werden er drie woningen compleet verwoest en raakten er nog diverse andere woningen zwaar beschadigd door een enorme aardverschuiving.

Het was niet de eerste keer dat deze heuvel achter deze woningen van zich liet horen aangezien er al vaker stenen en rotsen naar beneden waren gekomen en er kleine verschuivingen hadden plaatsgevonden. Niemand had echter kunnen voorspellen dat dit zou kunnen gebeuren en gelukkig raakte er niemand gewond, mede vanwege enkele buren die de politie belden en het snel optreden van de politie door iedereen te evacueren.

De inwoners van de woningen die compleet verwoest werden of dusdanig beschadigd raakten dat er niet meer gewoond kan worden, werden door de gemeente ondergebracht in een hotel. Ondertussen zijn de brandweer, politie en specialisten met onderzoeken begonnen om te kijken of er meer aardverschuivingen kunnen plaatsvinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ach ja, die taalfouten………sinds er e-mail, whatsapp etc. bestaat zie je pas hoe weinig mensen hun taal goed beheersen, in geschrift dan natuurlijk. Het leest wat minder lekker als er fouten worden gemaakt, maar aan de andere kant ben ik wel heel blij met de berichtgeving. Het lijkt me een hele klus om elke dag weer het nieuws op de voet te volgen en daar stukjes (of soms lange stukken) over te schrijven.

  Remco, het is jouw website, dus doe er lekker mee wat je wilt! De lezers die zich er te erg aan storen, kunnen zich altijd nog afmelden.

 2. Mooi hoor Hr.Leo u bent vast hoger opgeleit? en hebt/heeft? u zig nog nooit eens ingezet voor de menschheid waarin je de hele dag (taal) vouten moet maken om de wereld leefbaar te maken.
  Remco Stoffer ga door ik geniet van alle berigtgeving van u.
  Nog maals ga zo door.
  Ger

 3. Het blijft toch lastig die voltooid deelwoorden. Eenvoudig op te lossen! Steeds even koe erachter denken. Dus de beschadigde koe met een d. De beschadigte koe klink niet. Probeer het maar eens. Zo simpel werkt het.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken