skip to Main Content
Valencia organiseert naar Nederlands voorbeeld een eigen “bloemenmarkt”
Fira de Primavera

Valencia organiseert naar Nederlands voorbeeld een eigen “bloemenmarkt”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Fira de Primavera

VALENCIA – Tijdens de Puente de Mayo tussen 27 april en 1 mei zal de haven van Valencia een eigen bloemenmarkt hebben naar het voorbeeld van dezelfde drijvende bloemenmarkt in Amsterdam. Naast de verkoop van bloemen en planten zullen er ook theater- en muziekoptredens zijn en zijn er veel kraampjes met gastronomische lekkernijen waarbij de Paella en Horchata zeker niet zullen ontbreken.

Het idee van de gemeente Valencia is om een (tijdelijke) bloemenmarkt naar voorbeeld van de markt in Amsterdam, de Campo dei Fiori in Rome en de markt op de Columbia Road in Londen te organiseren. Om dat te doen heeft men de data vrijdag 27 april tot dinsdag 1 mei gekozen omdat deze samenvallen met de zogenaamde Puente de Mayo. Dinsdag 1 mei (dag van de arbeid) is feestdag in heel Spanje en dus nemen veel mensen een lang weekend vrij. De datum 27 april heeft niets te maken met Koningsdag maar wie weet wordt daar wel wat mee gedaan.

Tijdens de Valenciaanse bloemenmarkt zullen de beste bloemenverkopers in Valencia en omgeving in hun kraampjes in de La Marina haven hun kunsten laten zien aan het publiek. Het is de eerste keer dat Valencia een “Flower Market La Marina” zal organiseren maar men verwacht veel opkomst.

De drijvende markt is tussen 18 uur en 3.30 uur te bezoeken vanaf vrijdag 27 april tot dinsdag 1 mei. Naast de bloemen en planten zijn er dus ook muzikale en theatrale optredens, zijn er bars en kraampjes met eten en moet het een gezellige bijeenkomst worden.

Wikimedia

Amsterdamse versie

De Bloemenmarkt is een permanente markt in de binnenstad van Amsterdam. De markt was tot 1862 gevestigd aan de Sint-Luciënwal maar toen de Nieuwezijds Voorburgwal in 1883 gedempt werd moest de bloemenmarkt verhuizen naar de huidige locatie aan het Singel tussen het Koningsplein en het Muntplein. In die tijd heette de markt nog bomen- en plantenmarkt, er werden nog nauwelijks snijbloemen verkocht tot de jaren 60 van de 20e eeuw.

De marktkramen zijn gevestigd op boten liggend in de gracht. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat alle bloemen en planten op deze markt nog dagelijks via het water werden aangevoerd van buiten de stad. In de afgelopen decennia is de bloemenmarkt meer en meer een toeristische attractie geworden, waardoor het assortiment hieraan werd aangepast. Zo worden er tegenwoordig ook veel bloembollen en souvenirs verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken