Meer vliegvelden open tijdens de de-escalatiefase in Spanje

Meer vliegvelden open tijdens de de-escalatiefase in Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het heeft niet lang geduurd voordat de Spaanse regering een op vrijdag genomen beslissing alweer moest aanpassen. Op vrijdag werd in de staatscourant BOE geplaatst dat er gedurende de noodtoestand en de de-escalatiefase slechts 5 vliegvelden en 8 havens geopend zouden blijven voor internationaal reisverkeer. Op zondag werd dat veranderd naar 13 vliegvelden terwijl het aantal havens hetzelfde bleef.

Het Ministerie van Transport heeft vrijdag in de staatscourant BOE de publicatie TMA/410/2020 geplaatst met daarin de beperkingen van vliegvelden en havens die als enige aangewezen internationale toegangspunten gelden tijdens het de-escalatieplan waarin Spanje zich op dit moment bevindt.

Echter, na klachten van diverse autonome regio’s en eilanden besloot het Ministerie van Transport te rectificeren en kwamen er meer vliegvelden bij, zoals te lezen is in de staatscourant BOE TMA/415/2020 op zondag 17 mei. 

LET OP: Dit betekent NIET dat er zomaar gereisd kan worden naar Spanje. Weliswaar zijn deze vliegvelden en havens geopend (net zoals gedurende de hele noodtoestand) maar alleen personen die voldoen aan de eisen om het land binnen te komen zullen toegelaten worden tot Spanje. De grenzen zijn voorlopig voor een groot deel van de internationale reizigers gesloten tot 24 mei (voor EU-burgers) en tot 15 juni (voor reizigers van buiten de EU).

De vliegvelden Sevilla, Menorca, Ibiza, Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife Sur, Alicante-Elche en Valencia komen bij de eerder aangekondigde vliegvelden waardoor dit de definitieve lijst wordt vanaf maandag 18 mei.

Het gaat om 13 vliegvelden:

 • Madrid-Barajas (Adolfo Suárez)
 • Barcelona-El Prat (Josep Tarradellas)
 • Alicante-Elche
 • Valencia
 • Málaga-Costa del Sol
 • Sevilla
 • Palma de Mallorca
 • Menorca
 • Ibiza
 • Gran Canaria
 • Tenerife-Sur
 • Lanzarote-César Manrique
 • Fuerteventura

Het gaat om 8 havens:

 • Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Málaga, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia y Vigo.

Uiteindelijk zijn deze 13 vliegvelden en 8 havens gekozen vanwege de capaciteit die men daar heeft om medisch in te kunnen grijpen indien nodig en om het weinige internationale verkeer tussen 18 mei en tot voorlopig 24 mei (kan en zal verlengd worden) te limiteren tot slechts 21 plaatsen in Spanje.

Meer informatie over de huidige grenscontroles:
Grenzen Spanje voorlopig nog tot 24 mei gesloten voor EU-burgers
Spanje verlengt tot 15 juni grenssluiting voor reizigers van buiten de EU
Verplichte quarantaine Spanje geldt alleen tijdens noodtoestand

Grenscontroles en gesloten grenzen

Zoals we al eerder hebben geschreven zijn er opnieuw grenscontroles in Spanje (en andere EU landen) waardoor niet iedereen zomaar Spanje binnen kan komen. Er gelden grenscontroles en reisbeperkingen voor EU-burgers tot voorlopig 24 mei zoals we HIER al omschreven en er gelden grenscontroles en beperkingen voor burgers van buiten de EU tot 15 juni zoals we HIER al omschreven. 

Daarnaast moeten reizigers die Spanje binnenkomen zolang als de noodtoestand duurt verplicht 14 dagen in thuisquarantaine na aankomst in Spanje zoals we HIER al omschreven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.