Mondkapjes worden binnenkort verplicht in Spanje (UPDATE)

Mondkapjes worden binnenkort verplicht in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De komende dagen zal bekend worden gemaakt dat de mondkapjes in Spanje verplicht gaan worden als men de eigen woning verlaat. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de ‘mascarillas’ verplicht gaan worden in Spanje maar het is wel bekend dat de Spaanse regering deze beslissing neemt op verzoek van de autonome regioregeringen.

UPDATE: Mondmaskers vanaf donderdag 21 mei verplicht in Spanje

Elke zondag heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez een videoconferentie met de regiopremiers van de autonome regio’s. Tijdens de alweer tiende bijeenkomst op zondag 17 mei werd op verzoek van de meeste regio’s besloten de mondkapjes verplicht te stellen in openbare plaatsen in Spanje.

De mondkapjes in Spanje zijn al verplicht in het openbaar vervoer en in de eigen auto als daar passagiers in zitten die niet bij dezelfde familie behoren of in dezelfde woning wonen. Daarnaast zijn mondkapjes verplicht wanneer men niet de 2 meter social distance kan aanhouden. Ook de werknemers in Spanje moeten verplicht mondkapjes dragen.

Het is nog niet duidelijk of het verplicht dragen van mondkapjes alleen zal gelden tijdens de noodtoestand en de de-escalatiefase of ook daarna wanneer Spanje zich in het zogenaamde ‘nieuwe normaal’ zal bevinden (ergens eind juni / begin juli). Al deze informatie zal pas officieel bekend zijn wanneer de Staatscourant BOE geplaatst wordt.

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft tijdens de corona-crisis steeds andere geluiden laten horen over het nut van de mondkapjes. Maar nadat de Wereldgezondheidsorganisatie enkele weken geleden de criteria veranderde en mondkapjes aanraadt, heeft de regering besloten deze verplicht te stellen in o.a. het openbaar vervoer.

Meer interessante artikelen:
Mercadona supermarkt begonnen met verkoop mondkapjes in Spanje
Alle Madrilenen kunnen gratis mondkapjes bij de apotheek halen
Gratis mondmaskers bij apotheken in Catalonië terwijl Valencia regio volgt
Dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht in Spanje
Lidl, Carrefour en Mercadona verkopen mondkapjes in Spanje
Maximaal 96 eurocent voor chirurgische mondmaskers in Spanje

Het is nu ook makkelijker om de mondkapjes te verplichten omdat er in Spanje nu veel meer ‘mascarillas’ te koop zijn zoals in diverse supermarkten zoals de Mercadona, Lidl, Carrefour en Dñia of El Corte Inglés en dat de maximumprijzen gereguleerd zijn bij de apotheken en andere winkels. In de meeste autonome regio’s kunnen de inwoners bij apotheken gratis mondkapjes ophalen en de regering heeft ook al enkele keren gratis mondkapjes weggegeven bij stations.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.